Pe 7 ianuarie, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Galaţi au fost sesizaţi telefonic, de o femeie, de 85 de ani, din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la domiciliul său, de pe strada Răşinari, pe fondul unui conflict spontan, a fost agresată fizic de fiul său, în vârstă de 56 de ani.

”În urma verificărilor poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, şi după completarea formularului de evaluare a riscului,  au emis un ordin de protecţie  provizoriu, dispunând  evacuarea  agresorului, pentru o perioadă de 5 zile, din imobilul de pe strada Răşinari, precum şi păstrarea unei distanţe de 50 de metri faţă de victimă şi domiciliul acesteia”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Ulterior, bărbatul cercetat pentru infracţiunea de violenţă în familie a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Miercuri,  26 februarie, agresorul a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, întrucât, cu o zi înainte, fusese depistat având asupra sa un cuţit, încălcând în acest mod obligaţia de a nu purta arme de orice fel, impusă prin controlul judiciar. În cursul zilei de joi, 27 februarie, bărbatul va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.