Romania

Solutie pentru elevii nerepartizati la admitere: clase de profesionala pot fi transformate in clase de liceu, la cererea inspectoratelor

Clasele de invatamant profesional pot fi transformate in clase pentru liceu, la propunerea inspectoratelor scolare si in functie de spatiile pe care le au unitatile de invatamant.

Luminita Barcari, secretarul de stat pentru invatamatul preuniversitar, a declarat luni, 13 iulie, pentru StiriEdu.ro ca inpectoratele scolare pot propune transformarea claselor de invatamant profesional, in contextul in care multe locuri la acest tip de invatamant au ramas neocupate, iar peste 8.700 de elevi au ramas nerepartizati in prima etapa a admiterii in invatamantul liceal de stat.

"Daca in cadrul inspectoratului scolar se va face o analiza si vor considera transformarea claselor neocupate din invatamantul profesional in clase de invatamant tehnic si ne vor propune modificarea planului de scolarizare prin trecerea unei clase de la profesional la teorectic noi aprobam", a spus Luminita Barcari.

La invatamantul liceal de stat mai sunt libere numai 3.400 de locuri pentru 8.750 de elevi ramasi nerepartizati. Circa 400 dintre elevii ramasi pe dinafara la prima repartizare au medii peste 8.00. Situatia se datoreaza, in principal, faptului ca au fost trecute prea putine obtiuni pe fisele de repartizare la liceu.


Football news:

Shakhtar forward Moraes before the semi-final with Inter: the Matches we always want
Ocampos on Sevilla – Manchester United semi-final: Historical confrontation. We're really hungry
Chelsea can give Bakayoko on loan to Milan for 3 million euros with the right to buy out for 35 million^. Milan intends to return Chelsea midfielder Tiemoue Bakayoko, who played for the Rossoneri on loan in the 2018/19 season
Lopetegui Pro 1-0 with Wolverhampton: Sevilla deserved to win against a very good team
Kashtru about the defeat of Basel: a Difficult match, but Shakhtar dominated almost all the time
Nuno about 0:1 with Sevilla: Disappointment. Wolverhampton conceded too often in the final minutes
Immobile about Newcastle: They called my agent when the sheikhs bought the club