Romania

SUA: Senatul a votat interzicerea aplicatiei TikTok pe telefoanele angajatilor guvernului

Senatul SUA a adoptat joi in unanimitate un proiect de lege care interzice descarcarea si utilizarea aplicatiei TikTok, retea sociala a grupului chinez ByteDance, pe orice aparat furnizat de guvernul american angajatilor sai sau membrilor Congresului, relateaza AFP.

"TikTok reprezinta un risc major pentru securitate si nu isi are locul pe aparatele guvernului", a scris pe Twitter serviciul de presa al senatorului republican Josh Hawley, co-autor al textului.

Dupa adoptarea sa in Senat, controlat de republicani, acest text urmeaza sa fie aprobat de Camera Reprezentantilor, cu majoritate democrata, pentru ca presedintele Donald Trump sa il poata promulga.

Textul interzice angajatilor guvernului american, dar si ''alesilor Congresului, angajatilor Congresului sau responsabililor si angajatilor intreprinderilor publice'' sa descarce sau sa utilizeze TikTok sau orice aplicatie dezvoltata de ByteDance sau orice agentie detinuta de ByteDance pe un aparat furnizat de Statele Unite sau de o agentie guvernamentala''.

Singurele exceptii permise: activitatile legate de securitate cibernetica, informatii sau aplicarea legii si a masurilor disciplinare.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat miercuri ca Statele Unite doresc sa interzica pe telefoanele americane nu numai aplicatiile TikTok, ci si alte aplicatii chineze considerate ca fiind un risc pentru securitatea nationala.


Football news:

Valery Karpin: Rostov, having scored a goal, got hooked psychologically, stopped pressing. In the End, there were no forces
Glebov received a red card for a foul on a Maccabi player in midfield. Var on match no
Aaron Ramsay: Under Pirlo, Juve players have more fun
Aubameyang on the decision to stay at Arsenal: Arteta is a key factor. He said: You can create a legacy here
You will get high from Rostov's goal as from your favorite song. Shomurodov from the fly in touch closed a crazy pass Normann 40 meters
Valery Karpin: Maccabi is a playing, pressing team. It is very dangerous to let her do everything
Barcelona will make one last attempt to sign Lautaro