„Acești foști colegi au ales o variantă dezamăgitoare și imorală, contribuind alături de PSD la încercarea de a destructura ALDE. Acțiunile îi acuză mai mult decât statutul. Cei patru au fost persoane care la Delegația Permanentă au votat pentru ieșirea de la guvernare și pentru denunțarea alianței cu PSD. Cei patru s-au vândut pentru un Guvern care mai are câteva zile de trăit”, a spus Tăriceanu referindu-se la Teodor Meleșcanu, ales marți președinte al Senatului cu voturile PSD, precum și la Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Băișanu, nominalizați pentru funcții de ministru de către premierul Dăncilă.

Cum toți cei patru excluși erau aveau funcții de conducere în organizațiile Dolj, Prahova și Suceava, în aceste filiale ALDE au fost desemnate conduceri interimare.

Liderul ALDE a dat de înțeles că partidul său este dispus să contribuie la căderea guvernului Vioricăi Dăncilă atât la votul de încredere pe care trebuie să-l ceară premierul pentru noua componență a Guvernului, cât și la o eventuală moțiune de cenzură.

Tăriceanu a precizat că a avut o întâlnire cu lideri ai PNL pe tema moțiunii de cenzură și că urmează să aibă întâlniri similare și cu celelalte partide din Parlament.

„Le-am transmis celor din PNL că vrem să știm ce soluții au pentru următorul guvern. Trebuie să vină cu o propunere convingătoare”, a mai spus Tăriceanu.

Conducerea ALDE a oficializat excluderea din partid a noului președinte al Senatului, Teodor Meleșcanu, și a celor trei membri care au acceptat să intre în guvernul Dăncilă, în pofida deciziei de retragere de la guvernare.

Biroul Politic Executiv al ALDE ”a luat act” de pierderea calității de membru a celor care au negociat și au acceptat funcțiile parlamentare și guvernamentale oferite de PSD: Teodor Meleșcanu, Grațiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu.

Citeşte şi:

Ponta: ”ALDE a luat sub 5% la alegeri pentru că a stat alături de Dragnea și Dăncilă; nu e vina Pro România”

Teodor Meleşcanu, declaraţii confuze, în decurs de câteva ore. De la: „Mircea Diaconu este candidatul nostru, merită să-l sprijinim”, la „O voi vota pe Dăncilă”

Tăriceanu, acuzat că s-a întâlnit în secret cu Ludovic Orban și Raluca Turcan

Motivul șocant pentru care Gino Iorgulescu i-ar fi cumpărat lui Mario un Aston Martin DBS

GSP.RO

Motivul șocant pentru care Gino Iorgulescu i-ar fi cumpărat lui Mario un Aston Martin DBS

Horoscop 13 septembrie 2019. Racii primesc vești bune

HOROSCOP

Horoscop 13 septembrie 2019. Racii primesc vești bune