Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat pe Costel Bighiu la 16 ani de închisoare pentro omor. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Crima s-a produs vineri, 18 ianuarie, cînd Costel, capul familiei Bighiu din satul Săcele, a omorât-o pe Elena, fiica cea mare, în vârstă de 14 ani. Prima variantă apărută în spaţiul public a fost că părintele i-a injectat o substanţă folosită în agricultură (erbicid), apoi şi-a injectat şi lui încercând să se sinucidă. Fata a fost găsită moartă de către o soră mai mică, iar părintele în comă a fost transportat la spital.

Treptat, anchetatorii, au adus în discuţie şi ipoteza ca fata să fi fost omorâtă prin strangulare. Totodată, aveau în vedere şi o eventuală relaţie sexuală dintre cei doi.

La aproape o săptămână, procurorii au ieşit oficial cu primele declaraţii concrete legate de acest caz.

„Inculpatul a încercat să susţină o versiune care să-l exonereze de răspundere penală şi şi-a construit apărarea în sensul că a fost martor la sinuciderea victimei, însă ancheta şi probele administrate au demontat situaţia relatată de acesta. El este autorul infracţiunii de omor pe care a comis-o prin sugrumare. Victima a murit prin asfixie mecanică datorată sugrumării”, a declarat astăzi procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Gill Julien Grigore Iacobici.

Înţepăturile pe care medicii le-au văzut pe corpul victimei şi care veneau în sprijinul variantei de otrăvire, „nu au nicio relevanţă legală, sunt superficiale, subcutanat, nu au produs niciun efect în organismul acesteia”, mai spune anchetatorul.

„El se apăra afirmând că a asistat la momentul în care s-a sinucis înjectându-şi o substanţă otrăvitoare şi nu a intervenit pentru că nu a avut timpul necesar. Este o aitudine greu de înţeles pentru noi oamenii. este foarte greu să încerc să vă explic de ce un tată poate să-i suprime viaţa ficei. Provbabil că psihologii pot să spună”, conchide procurorul şef.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Noi detalii în cazul fetei de 14 ani, omorâte de tată. Cum a încercat părintele să-i mintă pe procurori

Psiholog criminalist, despre tatăl care şi-a omorât fata de 14 ani: „Este prea ciudată crima aceasta”

Reportaj în satul în care un tată şi-a omorât fiica: a fost injectată cu o substanţă necunoscută şi strangulată. „Mai bine murea şi el”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: