Romania

Teatrele, Filarmonica, Muzeul, Biblioteca, în șomaj tehnic!

„S-a discutat la nivelul conducerii CJ această opțiune, privind șomajul tehnic și la nivelul aparatului de specialitate al Consiliului Județean, indiferent că vorbim despre funcționari publici sau personal contractual. Dar legea nu permite intrarea acestora în șomaj tehnic. În schimb, s-a luat această măsură la Teatre, Filarmonică, Muzeu, Bibliotecă, revistele Familia și Varad, Centru pentru Tradiții, Școala de Arte Francisc Hubic, Aeroportul Oradea”, ne-a declarat Adrian Simon, purtător de cuvânt al CJ Bihor.

În total, sunt trimiși în șomaj tehnic 519 de angajați, ca urmare a dispoziției semnate miercuri, 8 aprilie, de președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, pe perioada stării de urgență. Motivația acestei măsuri: reducerea accentuată a activității acestor instituții, ca urmare a epidemiei de coronavirus. Cei 519 reprezintă 55% din angajații instituțiilor aflate în subordinea CJ Bihor.

Trebuie precizat că acești angajați nu o vor duce rău. Dimpotrivă, vor beneficia de o indemnizație în valoare de 75% din salariul lor de încadrare, dar, potrivit legii, nu pot primi mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie. Adică până la 4.072 de lei/lună ca să stea acasă, prin șomaj tehnic! Totul, în condițiile în care este cunoscută discrepanța de salarizare între sectorul public și cel privat din România.

Citiți principiile noastre de moderare aici!

Instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean sunt obligate să-și trimită angajații în șomaj tehnic, din cauza inactivității. Sunt vizate 519 persoane. Măsura nu a putut fi luată și pentru aparatul propriu al Consiliului.

Scris de Călin Corpaş - Instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean sunt obligate să-și trimită angajații în șomaj tehnic, din cauza inactivității. Sunt vizate 519 persoane. Măsura nu a putut fi luată și pentru aparatul propriu al Consiliului.

Football news:

PSG can buy Milinkovic-Savic and Marusic from Lazio for 80 million euros
Niang is Interesting for Tottenham, but the move to Marseille is more real
Coutinho's agent: Philippe has a desire to return to the Premier League, but there have also been conversations with Bayern about next season
Bayern President on Sanaa: he plays in Nike cleats. If he goes to us, he will learn about the advantages of adidas
Ighalo's agent confirmed that Manchester United are close to extending the player's loan until January
Celtic can sign Claudio Bravo, foster or Joe HART
Harry Kane: Tottenham must win 7-8 games to qualify for the Champions League