logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Tot ce ştim despre virusul misterios din Wuhan, China. Ce este un coronavirus, de unde provine 2019-nCoV şi care sunt simptomele

Un virus misterios, apărut în China, a ucis cel puţin nouă persoane şi a îmbolnăvit sute de oameni, potrivit autorităţilor din statul asiatic. Boala s-a extins şi în alte ţări, printre care Japonia, SUA, Thailanda şi Coreea de Sud. Vă prezentăm toate informaţiile pe care le avem în acest moment despre această ameninţare.

Potrivit experţilor, virusul se poate transmite de la om la om, dar deocamdată nue xistă o metodă eficientă de combatere a lui. Răspândirea bolii este ajutată şi de faptul că milioane de cetăţeni călătoresc cu ocazia Anului Nou Chinezesc, eveniment sărbătorit pe 25 ianuarie.

Virusul apărut în China, numit 2019-nCoV, este un coronavirus şi afectează zone precum nasul, gâtul sau sinusurile, iar simptomele sunt similare cu cele ale pneumoniei, printre care febră ridicată şi dificultate mare în a respira. Această familie de viruşi afecteaz, de obicei, animalele. Numele de coronavirus vine de la asemănarea lor, datorită „ţepilor” care ies din mebrană, cu coroana soarelui.  

Perioada de incubaţie a noului virus este de aproximativ două săptămâni, potrivit New York Times. 

Coronavirusul a apărut în centrul Chinei în decembrie 2019, în oraşul Wuhan, care are o populaţie de 11 milioane de locutori.

Autorităţile au deschis o investigaţie în ianuarie, deoarece se temeau că era vorba despre o nouă epidemie de SARS, provocată de un coronavirus, care a ucis 700 de persoane în lume în anii 2002 şi 2003, potrivit BBC.

Destul de repede, însă, experţii au constatat că nu este vorba despre SARS, ci despre un virus misetrios. Acesta şi-ar avea originea într-o piaţă de produse alimentare - în care se vindeau animale vii, carne, peşte, fructe de mare - din Wuhan. Între timp, piaţa a fost închisă şi dezinfectată. 

Iniţial s-a crezut că virusul se putea transmite doar de la animale la oameni. Pe 20 ianuarie, însă, China a confirmat faptul că acest coronavirus se poate transmite şi de la om la om, transmite Business Insider.

Mulţi coronaviruşi nu sunt periculoşi şi produc complicaţii de obicei la oamenii care au sisteme imunitare slăbite.

Deoarece China este un stat cu un regim autoritar, specialiştii din Occident se tem că numărul deceselor cauzate de virus este mult mai mare decât cel anunţat oficial. De exemplu, atunci când statul asiatic a anunţat că au fost infectate 45 de persoane, cercetători de la Imperial College London au transmis că numărul real este de 1.723 de oameni.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat că va implementa noi măsuri de control înainte de Anul Nou Chinezesc. Reprezentanţii instituţiei au spus că sunt de părere că virusul poate fi încă prevenit şi controlat.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  
Themes
ICO