Un aragaz oferă flexibilitate la gătit şi este conceput pentru a se potrivi perfect între celelalte elemente din bucătărie. Dacă nu eşti sigur ce tip de aragaze Beko ar fi cel mai potrivit pentru nevoile tale cotidiene de gătit, ghidul de cumpărare alcătuit de Beko te va ajuta să te orientezi în direcţia corectă.

Mărime

Primul lucru de luat în considerare înainte de a cumpăra un nou aragaz este spaţiul pe care îl ai la dispoziţie. Măsoară spaţiul dintre unităţile de la dulap pentru a avea o idee clară asupra ce lăţime a aragazului vei avea nevoie. Beko măsoară lăţimile aragazurilor dintr-o parte în alta şi în centimetri (cm). Gama de aragaz Beko oferă două lăţimi diferite.

Tipul combustibilului

După ce ai decis ce lăţime ar fi cea mai potrivită pentru bucătăria ta, va trebui să te gândeşti la ce tip de combustibil vrei la aragaze Beko. Dacă îţi înlocuieşti vechiul aragaz cu unul nou, asigură-te că iei în considerare tipul de combustibil pe care îl ai în bucătărie - dacă este gaz sau electric, sau o combinaţie a celor două. Dacă reproiectezi bucătăria şi intenţionezi să o converteşti la un tip de combustibil diferit, gama de aragaze Beko oferă modele duble, cu gaz şi electric pentru a se potrivi nevoilor tale.

Combustibil dual – Aragazurile cu combustibil dual combină gazul şi energia electrică pentru a oferi cele mai bune rezultate. Un cuptor electric oferă gătit uniform şi precis, în timp ce o plită pe gaz oferă un control receptiv pentru o experienţă de gătit autentică.

Electric – Un aragaz electric este perfect pentru traiul urban sau dacă nu ai o alimentare cu gaz în casa ta. Majoritatea aragazurilor Beko vin cu un cuptor cu ventilator pentru a oferi căldură uniformă, în timp ce o plită ceramică sau cu inducţie va adăuga o notă modernă bucătăriei tale.

Gaz – Un aragaz pe gaz este ideal pentru gătirea eficientă din punct de vedere energetic. Unele aragaze Beko pe gaz sunt mai rentabile la funcţionare decât aragazurile electrice şi adaugă un farmec rustic şi tradiţional bucătăriei tale.

Tipul cuptorului

Următorul lucru de luat în considerare înainte de a alege dintre aragaze Beko este tipul de cuptor cu care vrei să vină. Gama de aragaze Beko oferă trei tipuri de cuptor pentru nevoile tale.

  • Cuptor convenţional – Dacă eşti mai mult un bucătar tradiţional în casă, este ideal un cuptor convenţional. Căldura provine de la elementele de încălzire de sus şi de jos, care funcţionează fără ventilator pentru a circula căldura. Aceasta oferă un stil tradiţional de gătit, cu aer cald care se ridică în partea de sus a cuptorului.
  • Cuptor cu ventilator – Dacă coci mult sau de multe ori găteşti alimente diferite la aceeaşi temperatură, un cuptor cu ventilator este cel mai bun pentru tine. Căldura este distribuită uniform în întregul cuptor, datorită unui ventilator (sau în unele cazuri a mai multor ventilatoare), fiind plasat aproape de sursa de căldură.
  • Cuptor multifuncţional – Dacă sunteţi un bucătar care iubeşte să experimenteze cu diferite metode de gătit, un cuptor multifuncţional este perfect pentru tine. De la grătar, la decongelare, fără a uita de ventilator şi multe altele, un cuptor multifuncţional îţi va permite să găteşti practic orice fel de mâncare.