Romania

Trei politicieni din Hunedoara care s-au infectat cu coronavirus după ce au participat la o ședință de partid donează plasmă pentru pacienți cu COVID-19

Deputatul Lucian Heiuş, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, și administratorul public al Devei, Adrian David, care s-au infectat cu coronavirus la o şedinţă a conducerii PNL, în luna martie, au donat sâmbătă plasmă pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID - 19.


Cei trei au donat plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Deva, a anunțat pe Facebook deputatul PNL Lucian Heiuș. Cei trei politicieni liberali s-au infectat cu noul coronavirus la jumătatea lunii martie, fiind trataţi şi vindecaţi de COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.


Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Deva Hunedoara-Deva, dr. Victoria Hălmagi, a menţionat că instituţia, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP), a alcătuit o listă a potenţialilor donatori de sânge, inclusiv cadre medicale, de la care s-ar putea pregăti apoi plasma utilizată în tratamentul persoanelor grav bolnave de COVID-19.


"Avem o listă de donatori identificată cu ajutorul DSP Hunedoara. În general, oamenii răspund pozitiv la solicitarea noastră. Sunt deja 50-60 de persoane care au răspuns pozitiv", a afirmat dr. Hălmagi, citat de Agerpres.


Potențialii donatori de plasmă sunt selectați dintre pacienții care au fost internați pentru COVID-19, vindecați și externați.

Football news:

Bayer has extended the contract with defender Wendell until 2022
Wasserman became the new agent for Fede Valverde
Kurzawa took part in a protest against racism in Paris. 20 thousand people took to the streets
Pedro will leave Chelsea in the summer. Roma-the favorite in the fight for the player (Calciomercato.it)
Liverpool, Chelsea and Manchester United have 12 days to buy Werner for 55 million euros. Then the discounts will end
Assistant Simeone Burgos announced his departure from Atletico at the end of the season and plans to become head coach
Balotelli is demanding compensation for terminating his contract with Brescia. The club does not agree