Romania

Un barbat de 20 de ani, cea mai tanara victima a COVID-19 din Australia

Un barbat de aproximativ 20 de ani din Australia a decedat dupa ce a fost infectat cu noul coronavirus, devenind cea mai tanara victima a pandemiei de COVID-19 din aceasta tara, au anuntat autoritatile vineri, potrivit DPA.

Barbatul este una dintre cele 14 persoane care au decedat in statul Victoria pe timpul noptii, a declarat vineri premierul Daniel Andrews reporterilor la Melbourne.

Bilantul deceselor cauzate de coronavirus in statul Victoria a ajuns la 289, iar pe intreg teritoriul Australiei, la 375.

Autoritatile nu au specificat varsta exacta a barbatului.

Rezidentii din capitala statului, Melbourne, sunt vizati de restrictii stricte si au voie sa-si paraseasca domiciliile doar pentru a face exercitii fizice, cumparaturi si activitati esentiale. In intervalul 8:00 p.m. - 5:00 p.m. au interdictie de circulatie, iar portul mastilor este obligatoriu.

Orasul cu circa 4,9 milioane de locuitori a inregistrat un numar total de 15.863 de cazuri de infectare, 659 de persoane fiind in spital, iar 41, la terapie intensiva.Coordonatorul departamentului de sanatate din statul Victoria, Brett Sutton a spus ca se asteapta ca efectele depline ale strictei izolari sa-si faca efectul abia dupa cateva zile.

''Este o noua etapa... si ar trebui sa vedem o scaderea ulterioara a transmiterii odata cu restrictiile din etapa a patra'', a spus Sutton, citat de publicatia The Age.

''Mergem in directia buna si am incredere ca am trecut de varf si ca trebuie sa scada rapid'', subliniat el.

Statul vecin New South Wales si-a inchis granitele pentru cetatenii din Victoria, iar trei scoli din Sydney au fost nevoite sa-si inchida portile dupa ce mai multi elevi au fost testati pozitiv pentru coronavirus.

Autoritatile din New South Wales au raportat noua cazuri in timpul noptii. Queensland a raportat doua noi infectari la o persoana venita din Sydney si la membrul echipajului unei nave cargo.


Football news:

Zidane on Jovic's future: anything can happen. I can't say anything until the window closes
Flick on Bayern's Interest in Kramaric: I know him well, but I haven't heard anything about it
We have three clubs in this group stage of the Champions League. How did campaigns with two end up?
Solskjaer on transfers: No news. Working with what we have, Manchester United have a big squad
Guardiola confirmed that Zinchenko will stay at Manchester City
Bayern won 5 trophies in a year. To repeat the record Barca need to take another
Flick took 5 trophies with Bayern after 40 matches