Romania

Un medic ATI, prins cu 124 km/h in localitate, a scapat de amenda demonstrand ca se grabea sa salveze o pacienta

Un medic lasat fara permis dupa ce a fost prins conducand prin localitate cu 124 de km/h si-a recuperat permisul in instanta aratand ca se grabea la spital pentru a salva o pcienta cu hemoragie. Sentinta nu este definitiva.

Un sofer prins in decembrie 2019 conducand cu 124 km/h prin localitatea Comoraste, din judetul Caras-Severin, pe drumul care leaga Timisoara de Moldova Noua, a fost amendat cu 1.300 de lei si lasat fara permis.

Barbatul a contestat amenda in instanta aratand ca este medic ATI, iar in ziua in care a fost prins conducand cu viteza se grabea spre spitalul din Moldova Noua pentru a salva o pacienta care a suferit o hemoragie. Medicul a aratat ca a semnat procesul verbal fara mentiuni "sub presiunea unor afirmatii politienesti bine ticluite".

Judecatoria Oravita, unde s-a judecat procesul de anulare a sanctiunii aplicate de Politie a admis cererea medicului, aratand ca exista probe din care reiese ca medicul se afla intr-o stare de necesitate.

"Petentul sustine ca motivul pentru care a condus autoturismul cu viteza este acela ca a fost chemat, de urgenta, la Spitalul Orasenesc din Moldova Noua, pentru a salva viata unei paciente. Sustinerile sale se coroboreaza cu cele ce rezulta din inscrisurile depuse, in probatiune, de unitatea medicala. Astfel, conform adeverintei (n.r. emise de spital), petentul este incadrat in Spitalul Moldova Noua, pe durata nedeterminata, incepand cu data de 13.03.2018, in calitate de medic specialist anestezie si terapie intensiva (ATI). Conform aceluiasi inscris, la data de 21.12.2019, petentul a fost solicitat de urgenta. La data de 21.12.2019, acesta era singura persoana care putea acorda servicii medicale de urgenta, in specialitatea ATI, colega sa fiind in concediu medical. Toate aceste informatii se coroboreaza cu cele ce rezulta din fisa pacientului, in sensul ca, la data de 21.12.2019, a fost necesara interventia medicului de specialitate ATI, pacienta suferind de o hemoragie abundenta si necesitand o transfuzie", se arata in sentinta prin care procesul-verbal de contraventie a fost anulat.

Sentinta poate fi atacata cu apel la Tribunalul Caras-Severin.Citeste si:
Cum si-a recuperat permisul un sofer cu Porsche, prins cu peste 130 km/h in localitate: "Sunt o persoana cu dizabilitati. Mergeam la spital cu o urgenta"

Un sofer lasat fara permis a obtinut anularea sanctiunii aratand ca lucreaza la Unifarm si transporta echipamente de protectie


Football news:

Monaco scored 36 points in the first 20 games of the seasons. More than it was under Jardim
Rivaldo: Koeman deserves respect for the trust of young people. Zidane stopped doing that
Roma cannot beat Lazio in 4 consecutive matches
Mourinho on extending the lease of the Bale: Not a second was said about it
Neuer - best goalkeeper of the decade, Buffon-2nd, Courtois-3rd (IFFHS)
Bruno picked up 4 Player of the Month awards in 2020. Ronaldo, Henry and Lampard had the same number-but for a career in the Premier League
Lev - the best coach of the decade in the national teams, Deschamps-2nd, Shevchenko-17th (IFFHS)