Romania

Un transport de 45 de tone de echipament medical din Coreea de Sud a ajuns la Bucuresti

Aeronava Ministerului Apararii Nationale cu un al doilea transport de materiale medicale din Coreea de Sud, in cantitate de 45 de tone, a aterizat sambata dimineata pe Aeroportul Otopeni.

Transportul a fost asigurat cu o aeronava C-17 Globemaster III, in cadrul cotei de ore de zbor alocate Romaniei, ca stat membru al Unitatii Multinationale de Transport Strategic, informeaza MApN, pe pagina sa de Facebook.

Echipamentele, constand in alte 100.000 de combinezoane de protectie, au fost achizitionate de statul roman prin Oficiul National de Achizitii Centralizate si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 in tara noastra, arata un comunicat al MApN.

ISU Bucuresti-Ilfov preia echipamentele de protectie

Echipele de la ISU Bucuresti-Ilfov sunt cele care preiau lotul de echipamente de protectie individuala - combinezoane si masti de protectie FFP2-FFP3, necesare pentru echipele de interventie.Acestea vor fi distribuite in cel mai scurt timp, atat la nivelul ISUBIF, cat si celorlalte institutii implicate in gestionarea cazurilor de coronavirus.

Echipamentele de protectie vor fi distribuite, in functie de nevoi, personalului medical din Ministerul Sanatatii si echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne, cu mijloace de transport din dotarea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si cu sprijinul inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta.

Cele doua zboruri solicitate de Ministerul Apararii Nationale cu aeronave C-17 Globemaster III reprezinta prima utilizare a orelor de zbor alocate ca stat membru al Unitatii Multinationale de Transport Strategic pentru misiuni de urgenta in contextul gestionarii pandemiei de COVID-19.

Coordonarea celor doua zboruri s-a realizat, din partea Romaniei, de Centrul National Militar de Comanda al MApN.

Romania a semnat in anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Intelegere pentru constituirea Unitatii Multinationale de Transport Strategic, alaturi alte noua tari NATO - Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA si Ungaria, si doua state membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda si Suedia.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Football news:

Wife of Ukrainian football player Morozyuk: It's a lie that men are polygamous and women are not. This society imposes
Kylian Mbappe: Winning the Champions League with PSG is something special. Personal awards will be a bonus
Lothar Matteus: flick is a bit like Heynckes and Hitzfeld. He can work with the stars
The President of Rennes expects Kalavinka will not go away in the summer. The midfielder wants to buy real
Agent Musacchio: MATEO is happy in Milan. We want a new contract offer
Athletes are outraged by the death of African-American George Floyd
Valencia can replace Ferran Torres with Porto's Otavio midfielder