Romania

Venezuela: Rămășitele "medicului săracilor" din timpul gripei spaniole au fost exhumate înainte de beatificare

Rămășițele medicului venezuelean José Gregorio Hernandez au fost exhumate luni la Caracas, în cadrul unei ceremonii, ca preludiu al beatificării sale, al cărui decret a fost semnat de papa Francisc în iunie, potrivit AFP.

În Venezuela, José Gregorio Hernandez (1864-1919) este cunoscut ca „doctorul săracilor” și face obiectul unei devoțiuni reale care transcende afilierile politice și sociale. El trebuie să fie proclamat binecuvântat de Biserica Catolică la o dată care nu a fost încă stabilită.

Exhumarea rămășițelor sale a avut loc la Biserica Maicii Domnului din La Candelaria, în centrul orașului Caracas, în spatele ușilor închise, din cauza pandemiei coronavirusului.

Se intenționează „asigurarea stării rămășițelor” și „garantarea conservării corpului pe termen lung”, a explicat Conferința episcopală din Venezuela într-un comunicat. Moaștele vor fi trimise mai multor eparhii venezuelene și la Vatican.

În ciuda chemărilor de a rămâne acasă din cauza pandemiei, unii credincioși au venit la ușile bisericii.

José Gregorio Hernandez s-a remarcat oferind ajutor gratuit celor mai umili din timpul epidemiei de gripă spaniolă de la începutul secolului al XX-lea. A murit la 54 de ani după ce a fost lovit de o mașină în Caracas în 1919.

Decretul de beatificare a fost semnat de papa Francisc în iunie anul trecut. Corespunde aprobării unui miracol atribuit medicului decedat. În 2017, o fetiță de 10 ani, Yaxury Solorzano, și-a revenit după ce a fost rănită foarte grav de răni prin împușcare. Mama ei s-ar fi rugat lui José Gregorio Hernandez, cerându-i să-i vindece fiica.

Football news:

Striker Berisha Of Salzburg: We were better than Loko and deserved to win
Pep on city's 1st place in the Champions League group: we played very well in all the matches
Shakhtar defender Vitao on 2:0 with Real Madrid: the main Thing is not to fly too high in the clouds
Kiknadze and Meshcheryakov-out! Rabiner after Loko's defeat by Red bull
Real Madrid conceded 9 goals in 5 rounds of the Champions League group stage for The first time
Flick about 1:1 with Atletico: after Muller and Gnabry came on as substitutes, Bayern added to the movement
Muller scored his 47th goal in the Champions League and moved into 10th place ahead of Inzaghi. Zlatan and Shevchenko have 48 goals each