Aparatul a fost achiziţionat de către Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, care a obţinut fonduri de la Ministerul Sănătăţii. Mâine aparatul pentru testarea persoanelor care prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirusul COVID-19, intră în posesia DSP, potrivit vrancea24.

”Cu ajutorul acestui aparat, vor putea fi lucrate aproximativ 200 de teste zilnic, iar echipa de microbiologi vrânceni va fi instruită de un profesor universitar specializat în biologie moleculară. De asemenea, se vor aduce şi 2000 de teste, însă în funcţie de necesităţi numărul acestora va fi suplimentat”, a anunțat Prefectura Județului Vrancea.

În urmă cu câteva zile, prefectura Vrancea a decis ca Spitalul Municipal din Adjud să fie transformat în unitate medicală suport pentru pacienții confirmați cu COVID-19 în timp ce pacienţii în stare critică vor fi trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Pantelimon, din Focşani. Anunțul a fost făcut de prefectul județului Vrancea.


În județul Vrancea, potrivit, ultimelor date de Grupul de comunicare Strategică 79 de persoane au fost confirmate cu coronavirus.

Citeşte şi:

O secție întreagă unui spital a fost închisă după ce asistenta şefă a fost diagnosticată cu noul coronavirus

Un medic din Iași s-a oferit să fie de detașat la Suceava pentru a trata pacienți COVID-19. „Vorbim de o meserie pe care ne-am ales-o, care implică riscuri”

Speranță, pe măsură ce epidemia încetinește în cele mai lovite țări din Europa: ”Vedem luminița de la capătul tunelului”