Romania

Victimele incendiului de la Colectiv au fost pomenite la cinci ani de la tragicul accident

Părintele Aurel Mihai, Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat vineri slujba parastasului pentru victimele incendiului de la Colectiv. Zeci de persoane au participat la pomenirea lor de cinci ani, potrivit basilica.ro.

Evenimentul a avut loc la ora 11:00 în Piața Bucur din imediata apropiere a clădirii fostului club Colectiv. După slujbă au fost împărțiți colaci în amintirea celor plecați brusc la cele veșnice în urma tragicului accident.

Părintele Aurel Mihai a declarat că slujba a adus „mângâiere și balsam duhovnicesc sufletelor familiilor lăsate în urmă”.

„Este o zi tristă”, a adăugat vicarul eparhial. „Dar Sfânta noastră Biserică îi pomenește după rânduială și de fiecare dată sfintele rugăciuni creează această stare de legătură, de comuniune cu cei plecați din această viață, așa cum învățăm din cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.”

Citește mai multe despre tratamentul anevrismului de aortă toracică (TEVAR)

O slujbă de pomenire a fost oficiată și la Biserica „Sfântul Nicolae – Broșteni” din Capitală de către părintele protopop Ioan Armași, de la Protopopiatul Sector 4.

La slujbă a participat și Părintele Ginel Aurelian Ivan, Consilier la sectorul Cimitire și monumente funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

El a precizat pentru Radio Trinitas că în incinta Bisericii „Sfântul Nicolae – Broșteni” se găsește un monument dedicat tinerilor care au căzut victimă incendiului de la Colectiv.

Incendiul de la clubul Colectiv a avut loc în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015 și a avut 64 de victime, în principal tineri care participau la un concert.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea prin care cheltuielile tuturor tratamentelor pentru victimele tragediei vor fi plătite de stat pe toată durata vieții acestora.

Football news:

Messi dedicated the goal to Maradona: under the Barca Jersey, he put on a retro Newells old boys t-shirt. Diego played 5 games for him in 1993
Cavani scored 3 (2+1) points, coming on as a substitute in Manchester United's match with Southampton. He has 3 goals in 5 games in the Premier League
Solskjaer about the comeback against Southampton (3:2): Manchester United never give up - this is a feature of the club
Koeman about 4:0 with Osasuna: an Important win, I'm happy. Barcelona can't afford to lose any more
Milan have scored in 29 consecutive Serie A games. This is a repeat of the club record of 1973
Messi dedicated the goal to Maradona, showing a newells old boys t-shirt
Clarence Seedorf: if Barcelona sign Depay, so much the better for them. One of Europe's top talents