Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kapiten Radničkog otišao sa "Čaira": Niš i Radnički mi ostaju u srcu

Povremeni kapiten prošlosezonskog tima niškog Radničkog Nikola Vujadinović, nakon 28 utakmica u Superligi i dva gola, odučio je da ne produži ugovor sa "Realom sa Nišave". Najstariji i najiskusniji igrač niškog tima se zahvalio klubu na saradnji i uspešnoj sezoni i ističe da mu Niš i Radnički ostaju u srcu.

Par dana pre početka priprema za novu sezonu sa novim trenerom, Nikola Vujadinović je došao do "Čaira" da se pozdravi sa čelnicima kluba i zahvali se na saradnji i uspešnoj sezoni.

Hteo sam da poželim sreću u novim izazovima jer je sezona koja je za nama bila jako uspešna i prezadovoljan sam celokupnim boravkom u Nišu. Grad i klub su me od prvog dana prihvatili i učinili da se sve vreme boravka osećam kao kod kuće. Niš i Radnički mi svakako ostaju u srcu - rekao je Vujadinović.

FK Radnički Pripreme za novu sezonu bez Vujadinovića; foto: M. M.

Njemu je na kraju prošle sezone istekao ugovor, a nekadašnji igrač Udinezea, Osasune, Šturma, Leha i drugih evropskih klubova, objasnio je zašto ne ostaje u Nišu i sledeće sezone.

U godinama sam kada mi je porodica apsolutni prioritet i zbog preduge razdvojenosti poželeli smo da više vremena provodimo zajedno. Vezani smo za Beograd, zbog dece i da to nije slučaj ne bi bilo nijedne prepreke za nastavak saradnje sa Radničkim. Radnički je klub koji u svakom smislu zaslužuje Evropu i besprekorno funkcioniše. Uslovi koji su igračima obezbeđni na pripremama i u karantinu, plate koje su redovne, sve je do poslednjeg detalja bilo na najvišem mogućem nivou - kaže štoper.

"Četvrto mesto u ligi je zajednički uspeh igrača i rukovodstva kluba", smatra Vujadinović, a veruje da Radnički može još da napreduje.

Želim da se zahvalim generalnom direktoru kluba Dejanu Propadalu na izuzetnoj saradnji i odnosu sa igračima. On je za nas bio dostupan 24 sata svakog dana i potpuno je posvećen klubu i igračima. Naravno, veliku zahvalnost dugujem i prvom čoveku kluba Ivici Tončevu, koji je svojom energijom, visprenošću, a ponekad i konstruktivnim kritikama umeo da podigne moral ekipi i pomogne igračima. Ovo je zdrava sredina, kako za iskusne igrače, tako i za razvoj talentovanih mladih igrača i svakom bih preporučio da svoju karijeru usmeri ka Nišu - dodao je Vujadinović.

Testiranjem u sportskom dispanzeru i prvim treningom na stadionu "Čair" fudbaleri Radničkog će u sredu, 8. juna početi pripreme za novu sezonu u kojoj ih čekaju nadmetanje u Evropi i domaćem prvenstvu i Kupu. Prozivku će izvršiti novi trener Tomislav Sivić.