Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Leskovčani čuvaju recept mućkalice, a sve raduje broj mladih kuvara

Centar Leskovca sinoć je ponovo zamirisao na roštilj, a 20 seniorskih i juniorskih ekipa takmičile su se u pripremi leskovačke mućkalice i šopske salate. Kada su majstori završili svoj deo posla, žiri je za pobednike u pripremi mućkalice proglasio kuvare iz leskovačkog Doma učenika i studenata, a najbolje šopske salate spremilo je osoblje restorana ”Tomina priča” iz Pečenjevca.

O značaju mućkalice za Leskovac govori i podatak da se ove godine u odnosu na prošlu prijavilo duplo više ekipa, ali da se u dvorištu Šop-Đokićeve kuće osetio tradicionalni ukus Leskovca. 20220601_194151 Stručni žiri imao težak zadatak; foto: M. M.

Ono što može da raduje jeste i činjenica da se među takmičarima našao i veliki broj mladih kuvara, što je uticalo na to da se ove godine uvede i konkurencija juniora.

Najbolje jelo iz kotlića kuvarsko je delo učenika Akademije Južna Srbija - Visoka poslovna škola Leskovac, dok su najbolju šopsku salatu pripremile učenice Trgovinsko-ugostiteljske škole Anastasija Stanković i Miljana Stojanović.

Specijalna nagrada za najoriginalniju i najveseliju ekipu na manifestaciji dodeljena je Moto-klubu Leskovac.

Posetioci, koje je privukao miris mućalice i šopske salate, uživali su i u nastupima domaćih folklornih grupa, ali i gostiju iz bugarskog grada Elin Pelin.

20220601_194450 Ukupno učestvovalo 20 ekipa u obe konkurencije; foto: M. M.