Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Присуствовао утакмици упркос забрани, одређено му задржавање до 48 сати

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду, надлежно тужилаштво је одредило задржавање до 48 сати за У.К. јер је прекршио меру безбедности - забране присуствовања одредђеним спортским приредбама, која му је прошле седмице изречена судском пресудом уз условну казну затвора од годину и четири месеца, с роком провере од три године и новчану казну од 50.000 динара.

У.К. је осуђен на основу споразума о признању кривичног дела који је закључио са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, признавши учешће у тучи навијача која је уследила након фудбалске утакмице између Патртизан и Војводина 11. маја, у близини Аутокоманде у Београду.

Међутим, У.К. је у понедељак присуствовао кошаркашкој утакмици између Црвене звезде и Партизана одиграној у хали "Александар Николић", упркос забрани присуствовања кошаркашким и фудбалским утакмицама ова два тима, чиме је извршио кривично дело - кршење забране утврђене мером безбедности из члана 340а Кривичног законика.

Због извршења новог кривичног дела, Више јавно тужилаштво ће тражити од суда да опозове условну осуду и да У.К. изрекне утврђену затворску казну од годину и четири месеца затвора.

Он је осуђен на основу споразума о признању кривичног дела који је закључио са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, а који је Виши суд потврдио крајем прошле седмице пресудом.

На исту казну осуђен је и Н.Н, док је трећи учесник поменуте туче Р.К. према споразуму о признању кривичног дела осуђен на пет месеци кућног затвора, 50.000 динара и две године забране присуства спортским приредбама.

Друго основно јавно тужилаштво у Београду поступаће у предмету против У.К. поводом кривичног дела кршење забране утврђене мером безбедности.