Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Временска прогноза 4. јун

Киша прво у Војводини, а сутра и у осталим пределима. Већ после подне на северу и западу разведравање. Са запада стиже још топлији ваздух. Јутарња температура од 15 степени , највиша дневна до 33. У Београду ноћас и сутра пре подне повремено киша и пљускови. Биће топло и спарно. Највиша температура 33 степена.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве

(Извор: РХМЗ)

  Ујутру по котлинама и дуж речних долина локална појава краткотрајне магле. У току дана променљиво облачно, топло и нестабилно, местимично са кишом и краткотрајним пљусковима са грмљавином. После подне на северу и западу суво са сунчаним интервалима. Ветар слаб и умерен, пре подне југоисточни, после подне у скретању на западни и северозападни. Јутарња температура од 15 °С до 21 °С, а највиша дневна од 30 °С до 33 °С.
Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 95%. Tmax ≥ 32 °C, вероватноћа 80%.

Променљиво облачно са сунчаним интервалима, после подне у брдско-планинским пределима са краткотрајном кишом или пљусковима са грмљавином. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 15 до 20 °С, а највиша од 29 до 33 °С. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 95%. Tmax ≥ 32 °C, вероватноћа 90%.

  Променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом и краткотрајним пљусковима са грмљавином. Ветар слаб, северни и североисточни. Најнижа температура 14 до 18 °С, највиша од 26 до 30 °С.   Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 90%. Tmax ≥ 32 °C, вероватноћа 80%.

Променљиво облачно у већем делу суво са сунчаним интервалима, а само у брдско-планинским пределима местимично са краткотрајном кишом или пљусковима са грмљавином. Ветар слаб, источни и југоисточни. Најнижа температура од 13 до 17 °С, а највиша од 26 до 30 °С. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 90%. Tmax ≥ 32 °C, вероватноћа 80%.


Променљиво облачно, нестабилно и топло уз смену сунчаних и облачних интервала и локалних краткотрајних пљускова са грмљавином. Максимална температура у већини места од 27 до 30 °C.