Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Вучић у Братислави на Глобсек форуму

Председник Србије Александар Вучић допутовао је у Братиславу где ће учествовати на годишњем "Глобсек 2022 форуму". Словачка је прва земља у коју је Вучић отпутовао након што је започео други председнички мандат.

На Форуму ће ове године посебна пажња бити посвећена Србији, па ће председник Вучић од 15 сати сам говорити на панелу "Србија и ЕУ: Стратешко партнерство за будућност", који ће водити Кевин Барон.

Тај панел, према најави организатора, трајаће 45 минута.

Током боравка у Братислави, Вучић ће имати и одвојене сусрете са потпредседником Европске комисије за међуинституционалне односе и стратешко предвиђање Марошем Шефчовићем, специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, као и известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком, саопштено је из Председништва.

Уводну реч даће председница Словачке Зузана Чапутова.

Скупу би, према најави, требало да се обрати и председник Украјине Володимир Зеленски.

"Глобсек форум" се одржава од 2005. године, а до сада су на скупу учествовали политичари, привредници, стручњаци из невладиних организација, шефови међународних организација, како би активно обликовали будућност коју желимо за нас и будуће генерације.