Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zaboravljeno zaplanjsko selo u centru pažnje zbog Vučićevog Instagram konkursa

"Moje rodno selo Donji Prisjan kao da ne postoji na mapi Srbije, a sada je u centru pažnje" - kaže Nišlijka Negoslava Stanojević autorka fotografije tog kraja koja je izabrana za prvu najlepšu na konkursu koji je raspisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu. Iako osim imena foto-konkursa "Naša najlepša Srbija" nije ništa poznato, pobednica kaže da nije imala nikakve veze, niti da ima člansku kartu Srpske napredne stranke.

Donji Prisjan je zaplanjsko selo, a novinarka, blogerka i spisateljica Stanojevićeva je napravila fotografiju pre dve godine, u jeku pandemije korona virusa.

Tog dana sam napravila kolače i krenula da odnesem tetki i nisam ponela telefon. Kad sam videla taj pogled, ja nisam znala šta ću pre da li da gledam ili da se vraćam kući da uzmem telefon. I odem do kuće i uzmem telefon i onda sam slikala i slikala. Najsrećnija sam zbog mog rodnog sela za koje skoro niko nije čuo, kao da ne postoji na mapi Srbije, a sad se našlo makar na jedan dan u centru pažnje - ističe Stanojevićeva.

Zaplanje je najpre počela da promoviše kroz svoje blogove, pa kaže da je to shvatila kao životnu misao.

Ovo je samo jedna kap koja upotpunjava celokupno moje nastojanje da i one ljude koji ne znaju gde je Zaplanje, da ih upoznam gde se nalazi - kaže autorka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je objavio konkurs pre tri dana na Instagram profilu ,,buducnostsrbijeav", a ko se nalazi u žiriju, koji su kriterijumi za odabir najlepše fotografije i zašto predsednik raspisuje konkurs nije poznato. Ni Stanojevićeva ne zna ko je odabrao njenu fotografiju za najlepšu, ali ističe da nije imala vezu.

Ja sam dobila pitanje da li si imala nekakvu vezu, ja u životu nisam imala ni za šta vezu, niti sam član stranke. Ja sam očekivala da će biti mnogo više negativnih komentara s obzirom na celokupnu situaciju i zato sam napisala status bez ikakve stranačke pripadnosti, bez ikakvih guranja i pomaganja druge vrste - kaže Stanojevićeva.

Na predsednikovom profilu piše i da će svake nedelje biti odabrana najlepša fotografija Srbije, a da će na kraju godine ona koja bude dobila najviše sviđanja biti nagrađena, kao i da će predsednik primiti autora.