Serbia
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

"Zaposleni i pacijenti ne smeju biti izloženi napadima": Ministar Šeranić o pretnjama UKC Srpske

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić osudio je čin ugrožavanja života i bezbednosti zaposlenih u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj, kao i pacijenata i građana koji su se u njoj zatekli.

Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske informisano je od strane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske o pretnjama i dojavi o postavljenim eksplozivnim napravama koje je jutros primila ova zdravstvena ustanova, piše Srpskainfo.

– U kontaktu sa ustanovom informisani smo da su preduzete potrebne mere kako bi se pre svega osigurala bezbednost pacijenata i zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kao i da su na mestu događaja pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji, takođe, preduzimaju neophodne mere iz svoje nadležnosti – saopšteno je iz Ministarstva.

Pročitajte još

Ministar Šeranić podseća da zdravstveni radnici rade težak i odgovoran posao zbrinjavanja pacijenata, očuvanja njihovog zdravlja i spašavanja života, a da građani u zdravstvene ustanove dolaze kako bi dobili neophodnu zdravstvenu zaštitu, koja im je često hitno potrebna, te da u situacijama kao što je današnja njihovi životi dodatno mogu biti dovedeni u opasnost.

Ministar dodaje da ni zaposleni u zdrastvenim ustanovama, niti pacijenti ne smeju, ni na koji način, biti izloženi napadima i pretnjama.