Bulgaria

Българският футболен шампион "Лудогорец" излезе в защита на букмейкърската компания "Ефбет"

кадър: PFC Ludogorets 1945, youtube

В официалния сайт на Лудогорец бе публикувано писмо от клуба до министъра на финансите Асен Василев.

От клуба настояват преразглеждане на решението за включването на бизнесмените Цветомир, Боян и Стефан Найденови в списъка на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC (американската Служба за контрол на чуждестранните активи).

Българският футболен шампион "Лудогорец", който наскоро подписа тригодишен договор с "Ефбет", излезе в защита на букмейкърската компания, която е собственост на братята Боян и Цветомир Найденови.

Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев се обърна с призив към служебния министър на финансите Асен Василев за преразглеждане на решението за включването на Найденови в списъка на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC (Американската служба за контрол на чуждестранните активи).

"Моля, да се има предвид, че "Ефбет" е компания, която в последните години е един от най-големите инвеститори и спонсори на българския футбол и спорт. Над 80 са спортните клубове и федерации, които разчитат на финансовата подкрепа на "Ефбет" и сме уверени, че тази помощ е безкористна и е базирана на добрите бизнес практики", се казва в съобщението на "Лудогорец" до финансовия министър.

В него се уточнява, че клубът е заинтересован спонсорите му да имат "безукорна репутация", допълва dnevnik.bg.

"До този момент не ни е известно собствениците Цветомир и Боян Найденови да са свързвани с корупционни практики или връзки с криминално проявени лица. Силно се надяваме, че ще се спази духът на Конституцията на Република България, която гарантира нашите права и свободи, и ние като общество няма да допуснем съсипването на репутацията и успешния бизнес на Цветомир и Боян Найденови без надлежно издадена присъда от български съд", завършва съобщението.

Преди време няколко пъти футболни и спортни клубове се задействаха масово в защита на хазартната компания и бизнеса й покрай обсъждани промени в закона на хазарта. Букмейкърът спонсорира няколко отбора в Първа лига, има рекламен договор за първенството, а отскоро е генерален партньор на Българския футболен съюз.

Имената на собствениците на "Ефбет" бяха добавени към списъка заради съдружието им в миналото с Васил Божков, който лично и чрез свързани с него компании попадна под санкциите на САЩ по закона "Магнитски". В отговор на това действие Боян и Цветомир Найденови и баща им Стефан определиха включването им като "тревожен сигнал за върховенството на закона в страната". В обръщение те уточниха, че са прекратили всякакви отношения със засегнатите от закона "Магнитски" лица от март 2020 г. Едновременно с това отбелязаха, че списъкът е непълен и в него липсват действащи съдружници на санкционираните.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 

Football news:

Medal standings of the 2020 Olympic Games: China leads, Russia has one gold, the United States has four (we won two finals from our team)
Juventus and Cuadrado are discussing a contract extension until 2023
Manchester United may try to sign Saul in the summer for 45 million pounds (Daily Mail)
Braithwaite's agent: Martin will stay in Barcelona. He is happy at the best club in the world
Beppe Marotta: Lukaku is not for sale. This is an important piece on the chessboard of Inzaghi
Tuchel about the award to the best coach in Germany: Teams can win without coaches, and coaches without a team-no
Vidal is Interested in Boca Juniors, America and Flamengo