Bulgaria

ДПС е против бъдещия консорциум за АЕЦ "Белене"

ДПС е против бъдещия консорциум за АЕЦ "Белене"

© Юлия Лазарова

ДПС се обяви срещу бъдещия консорциум за АЕЦ "Белене", съобщи БНР. Тази сутрин се разбра, че сутринта "Росатом" се обединява с други два кандидата - "Фраматом" и "Дженерал електрик", в конкурса за строителството на централата.


Депутатът от движението Рамадан Аталай посочи, че възстановяването на проекта за атомната електроцентрала е най-голямата грешка на енергетиката и на това управление. "Системата, в момента, която я раздвижват с нови процедури, с нови обществени поръчки, е чиста загуба на време. Обединяването на французи, американци и руснаци да строят АЕЦ "Белене" и впоследствие да си оставят всички отпадъци в България - с това нещо Движението за права и свободи не сме съгласни", каза той.


В парламента енергийният министър Теменужка Петкова каза, че обединяването на усилията на тези три световни лидера в ядрената енергетика е ясен знак, че процедурата, свързана с избора на стратегически инвеститор в АЕЦ "Белене", ще бъде изключително оспорвана.

Football news:

Zidane of Real Madrid: I finished my career at 34, and Luca wants to continue
Atletico will extend the contract with Parti and increase the amount of compensation to 87.2 million pounds (Ghana Soccer Net)
This player celebrated reaching La Liga so strangely that he had to take a cocaine test. The result is negative
Liverpool are ready to offer 20 million euros for Tiago, Bayern demand 40 (Sport Bild)
PSG asks Barca for Dembele and 80 million euros in exchange for Neymar (El Chiringuito TV)
Kike Setien: I See myself as Barca's coach next season
Disney's tourist Paradise, where MLS and the NBA return: 50+ playgrounds, a lot of children at normal times, cartoon characters everywhere🧞 ♂ ️