Bulgaria

Йордан Цонев: Валери Симеонов намеси името ми за нещо, което не отговаря на истината

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Във вчерашното предаване "Лице в лице" по БТВ Валери Симеонов намеси името на Йордан Цонев от ДПС, като обяви, че той е внесъл законопроект, свързан с хазарта, в който лотарийните игри са на друг по-облекчаващ режим, в сравнение с останалите хазартни игри.

Самият Цонев гостува преди минути при Цветанка Ризова и разкри, че Симеонов е подведен. Той извади папка с документи от въпросното гласуване в парламента през 2013 г., като уточни, че ги е показал и на Симеонов, който е признал, че наистина са го подвели.

"Не съм аз вносителят. Днес му показах папката и той се съгласи, че са го подвели. През 2013 г. моят законопроект имаше за цел да уеднакви облагането на хазарта. Никой не е пропуснат, всички са включени. В залата моя текст не беше приет, а беше приет текст на Георги Кадиев и други седем негови хора. Там започна изброяване на видове хазартни игри, където лотарията бе пропусната. С неговият текст бяха въведени два режима на облагане. Този текст е приет със 74 гласа на ГЕРБ, 7 на Кадиев и компания, двама от "Атака" и т.н. От ДПС 24 човека са гласували против този текст. ГЕРБ подкрепиха, но те тогава водеха война с управляващите и затова смятам, че несъзнателно са го подкрепили", разкри Цонев.

"В моя текст няма изброяване на хазартни игри, а пише "всички хазартни игри", докато Кадиев ги изброяваше. Казах го това на Симеонов, той го прие добре", разказа депутатът от ДПС.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html