logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bulgaria

Китай и Русия обсъдиха опитите за "цветна революция" в Афганистан

Секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев заяви днес в Пекин, че е обсъдил с китайски партньори обстановката в Афганистан и проблеми на борбата срещу опити за "цветни революции". Той говори при откриването на руско-китайски консултации в рамките на механизма по обществената сигурност, правосъдието и правния ред, предаде ТАСС.

По данни на тайните служби напоследък се активизират терористичните организации в Северен Афганистан, които планират експанзия в страни от ОНД с помощта на бойци от републиките в Централна Азия - членове на терористичната групировка "Ислямска държава", обединени в т. нар. "Вилает Хорасан. Според службите в Афганистан се намират няколко хиляди такива терористи, съобщава БТА.

По-рано днес Николай Патрушев разговаря с Го Шънкун, член на Политбюро на ЦК на Китайската комунистическа партия и секретар на политическо-юридическата комисия към ЦК, който оглави китайската делегация на преговорите, събрали представители на ред силови ведомства.

По време на руско-китайските консултации бяха обсъдени проблеми на общата борба с тероризма, по-специално с прането на пари като източник на финанси за терористите, дейността против оборота на наркотици, съвместните усилия за гарантиране на сигурност по транспорта, защитата на критично важни обекти от информационната инфраструктура и други теми, съобщи пред журналисти прессекретарят на руския Съвет за сигурност Евгений Аношин.

Themes
ICO