Bulgaria

Кюстендилската болница със строг пропускателен режим заради COVID-19

Въвеждане на пропусквателен режим на входа на болницата в град Кюстендил, още по-интензивна работа на медиаторите при проследяване на контактните и оптимални дейности по дезинфекция в кв. "Изток". Това обсъдиха и решиха на свое заседание днес членовете на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

По инициатива на областния управител Виктор Янев Щабът бе свикан извънредно, заради увеличаващите се случаи на заразени с коронавирус в кюстендилския квартал "Изток". От вчера до края на месец юни е въведен и временен пропусквателен режим в квартала.

С цел неразпространение на заразата, членовете на Областния щаб взеха решение да се ограничи достъпът до болницата за граждани, които нямат здравословни оплаквания и симптоми. На входа й ще бъде поставен пропускателен режим, като в лечебното заведение ще бъдат допускани само болни и хора с оплаквания.

От компетентните институции увериха, че се работи интензивно, за да бъдат своевременно откривани и карантинирани заразоносителите. Продължава тестването и проследяването на контактните на заразените с COVID-19.Медиаторите и контролните органи ще следят още по-стриктно дали карантинираните лица спазват задължителната домашна изолация.

По време на заседанието бе обсъдена и ситуацията в Ковид отделението на болницата в Кюстендил. За това докладва директорът на болничното заведение д-р Александър Величков. До този час в отделението са настанени шестима пациенти, болни от коронавирус, като на един от тях състоянието е крайно тежко. "Ситуацията е тревожна и е възможно нещата да се променят динамично, но имаме план за действие и достатъчно леглова база", увери д-р Величков.

"Следим зорко епидемиологичната обстановка в цялата област и в частност в кв. "Изток". Ако се наложи, а се надяваме това да не се случи, ще се предприемат и по-рестриктивни мерки, за да се ограничи заразата от коронавируса", коментира областният управител Виктор Янев.

Football news:

Jurgen Klopp: We are not thinking about next season, but about this one. There is much more to come
Inter is ready to buy out Sanchez from Manchester United for 20 million euros (Goal)
Werder fans are the best: they supported the team with a tractor emblem and thanked the Union with a hundred cases of beer
Flick about the Cup final with Bayer: It will not be like in the championship. They can hurt us
Holland will play in Dortmund and under 9-m number from the next season
Solskjaere and Lampard are among the contenders for the title of best coach in June in the Premier League
Umtiti injured his left knee. He won't have surgery