Bulgaria

Нови 11 случая на коронавирус в Хърватия за последното денонощие

В Хърватия през последните 24 часа са потвърдени 11 нови случая на заразени с коронавирус, съобщи правителството, цитирано от Хина.

Мнозинството от случаите са внесени отвън, но има и случаи на местно предаване на вируса, посочи Томислав Дулибич, държавен секретар в министерството на здравеопазването.

Общият брой на заразените в страната достигна 2269 души, като 2142 души са оздравели, а 107 са починали.

Вътрешният министър Давор Божинович заяви, че тези данни са "предупреждение, че вирусът е все още тук и че препоръките на Института за обществено здраве трябва да се спазват", допълва БТА.

"Важно е нашите граждани да не пътуват в чужбина, особено в съседните страни, освен ако не е наложително, и също така да се държат отговорно, когато се върнат. Подобно поведение е предпоставка за задържане под контрол на благоприятната епидемиологична обстановка в Хърватия, което от своя страна е предпоставка за нормалното функциониране на икономиката", подчерта той.

Министърът съобщи, че се очаква пристигането на два кораба от Китай на 19 и 26 юни, които ще доставят 407,3 тона медицинско и защитно оборудване от покупки и дарения.

Football news:

The crazy story of the referee who forgot the rules and gave 16 extra penalties. All because of the new rules of the series
Havertz told Bayer that he wanted to leave. Chelsea is ready to pay 70+30 million euros for it
Spartak-Lokomotiv: who will win?
Raphael Leau on the victory over Juve: All the Milan players fought for every ball
Griezmann will remain at Barcelona for the next season
Cristiano on the defeat by Milan: Keep your head up and keep working!
This is the best Milan in years: superkambekom with Juve (3 goals in 5 minutes!) saved the intrigue in Serie A