Bulgaria

Трима лясковчани откраднали коза, за да снимат как питбулите им я разкъсват

Прокуратурата в гр. Горна Оряховица наблюдава досъдебно производство, образувано на 18.06.2020 г.,  за причинена противозаконно смърт на гръбначно животно с проявена жестокост. В любителски видеоклипове, разпространени в социалните мрежи, е заснето нападението и умъртвяването на домашна коза от две кучета с предполагаема порода питбул, информират от държавното обвинение.

Умъртвяването на животното е извършено в началото на юни  в стопански постройки в Лясковец. Умъртвяването е организирано от три лица – пълнолетен и двама непълнолетни, които предварително са откраднали домашната коза, с цел да бъде дадена на двата питбула. Кучетата са собственост на семействата на двамата непълнолетни, като не са регистрирани по предвидения в закона ред. Към момента е установено, че единия питбул междувременно е продаден на трето лице, а втория е укрит. Провеждат се действия по откриването му и предприемането на адекватни грижи за него.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура- гр.Горна Оряховица. Извършителите ще бъдат привлечени като обвиняеми.

Чл.325„б“ , ал.1 от НК предвижда за такова престъпление наказание лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1 000 лв. до 5 000 лв.

Football news:

Showsport supports the journalist Ivan Safronov, accused of treason. This is a very suspicious case
Mario Gomez, Pizarro, Emre, lomberts and other heroes who finished their careers this summer
Dyer was suspended for 4 matches for a brawl with a fan in the stands
Jorginho is unhappy that he doesn't play enough at Chelsea. Sarri wants to invite him to Juventus
The crazy story of the referee who forgot the rules and gave 16 extra penalties. All because of the new rules of the series
Havertz told Bayer that he wanted to leave. Chelsea is ready to pay 70+30 million euros for it
Spartak-Lokomotiv: who will win?