Bulgaria

Условна присъда за варненец, помел с автомобила си трима на автобусна спирка

21-годишен варненец помел трима души на автобусна спирка в морския град, получи присъда от година и половина, с три годишен изпитателен срок.

Подсъдимият беше признат за виновен в това, че на 4 ноември 2019 г., при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата като изгубил контрол над колата и по непредпазливост причинил телесни повреди на повече от едно лице.

Както "24 часа" писа, преди време тежкият инцидент стана на 4 ноември около 7.40 часа сутринта край автобусна спирка „Тракия“ на бул. „Владислав Варненчик“. Подсъдимият, на връщане след нощна смяна, шофирал служебен пикап с ниска скорост, непосредствено след спиране на регулирано със светофар кръстовище, когато внезапно губи контрол над автомобила, качва се на тротоара и блъска чакащи на спирката. Ранени са две момичета - ученички в 8 клас, както и прибиращ се от нощна смяна млад мъж. В резултат на непредпазливото пътно транспортно произшествие едното от пострадалите момичета получава средна телесна повреда с разстройство на здравето, другата ученичка е със счупване на десния крак, а пострадалият мъж – средна телесна повреда със счупване на кости на двата крака и травматичен шок.

При изследване на кръвта на водача не са открити алкохол или наркотични вещества. Веднага след катастрофата той се опитал да помогне на пострадалите и да съдейства на извиканите на място екипи на спешна помощ. Непосредствено след излизането си от полицията, след първоначалните действия по разследване на инцидента, 21-годишният водач отива със свои приятели и дарява кръв за пострадалите. Впоследствие, заедно с родителите си, посещава отново болницата, поднася извиненията си на близките, като оставя телефонните си номера за контакт с предложение да помогне. Подсъдимият осигурява средства със съдействието на своя работодател за закупуване на необходими импланти за операция на единия от пострадалите, организира и акция за кръводаряване сред колегите си в помощ на по-тежко пострадалото момиче.

Производството по делото приключи с внесено от прокуратурата, постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, с което на 21-годишния водач бе наложено наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той бе лишен от право да управлява МПС за срок от 1 година. Направените по делото разноски за близо 2000 лева също са в тежест на подсъдимия.

Пострадалите се уведомяват за одобреното споразумение и възможността да предявят по съдебен ред граждански иск за неимуществени вреди. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Football news:

Cheryshev made an assist in La Liga for the first time since September
Muller of the victory in the German Cup: a Bit of a sad moment. There were no fans in this final
Lampard on 3-0 with Watford: a dry Win at home, three goals scored-Chelsea played very well
Pulisic on 3-0 with Watford: Chelsea needed this win. We are confident that we can get into the top 4
Rebic scored 9 goals for Milan in 11 Serie A matches
Mikel Arteta: getting Arsenal into the Champions League seemed impossible a few weeks ago
Бав Bayern won the gold double in Germany for the 13th time