logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bulgaria

Винен фест започва в Царево от днес

Център на винения туризъм става Царево в средата на август. Третото издание на Винен фестивал "Дионисиеви дни“ в морския град започва днес и ще продължи три дни. Изложението и през това лято ще бъде в познатите синьо-бели шатри в Арт зоната на централната улица.

За класиране на вината специално са поканени професионални сомелиери – Парашкева Янева и Димитър Славов. В комисията ще участва и кметът на Община Царево Георги Лапчев.

Класациите ще са две – за вино розе /тъй като е най-предпочитано през този сезон/ и за плодово вино /защото в изложението ще участват много плодови вина/. След оценяването и класирането на предоставените от участниците вина ще бъдат връчени специални плакетии грамоти за първо, второ и трето място в двете категории.

Артистична програма ще допринесе за доброто настроение на участниците и посетителите. Попдивата Преслава Минасян ще изпее няколко горещи парчета.

Фестивалът се осъществява с подкрепата на Община Царево, с партньорство с Регионалната лозаро-винарска камара "Южно Черноморие". В него ще вземат участие компании - лидери в производство на български вина и спиртни напитки. Ще бъдат представени и италиански вина от Вела Италия.

Своята продукция ще представят и регионални производители и фирми с еко и био хранителни продукти.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO