Serbia

7 TRIKOVA DA USPAVATE DETE za manje od 5 minuta! Bez stresa i nervoze...

Retki su roditelji koji nikad nisu iskusili probleme sa uspavljivanjem malog deteta. Bilo da se radi o tek rođenom detetu ili bebi staroj godinu dana, većini roditelja se diže kosa na glavi kada je vreme spavanja.

Bebe su nervozne, ne znaju same da se umire, a one pak starije igrale bi se celu noć. Ako ste u takvoj situaciji, pokušajte sa nekim od ovih trikova za uspavljivanje dece:

1. Budite dosadni

Kada je vreme za spavanje, prestanite sa igranjem, smejanjem i gugutanjem i pokažite svojoj bebi da bi sada trebala da zaspi. Utišajte se, pogasite svetla i poželite bebi laku noć. Ako se dete probudi usred noći, nahranite ga ako to traži, ali bez razgovora i smejanja kako se ne bi razbudilo. Vratite ga u krevet i u tišini mu pokažite kako je noć vreme za spavanje.

Pixabay

2. Uključite usisavač

Pali i fen za kosu ili ventilator. Neverovatno, ali bebe uz zvuk tih uređaja s lakoćom zaspe. Ali čim beba zaspi, ugasite uređaj kako je ne bi naviknuli da spava isključivo uz zvuk usisavača. Beba će uživati, ali vi se sigurno nećete naspavati.

3. Ohladite sobu

Dosta roditelja boji se da se malo dete ne prehladi ako spava u hladnoj sobi, pa spavaću sobu ponekad toliko ugreju da se u njoj jedva diše. I to je potpuno pogrešno. Temperatura tela tokom spavanja pada, pa nam nije potrebna pretopla soba kako bi lakše spavali. Zbog vrućine, bebe su nervozne, znoje se i stalno bude. Stoga, ne preterujte sa grejanjem.

Pixabay

4. Napustite sobu

Učite dete da samo spava od malih nogu. Iako je mnogim roditeljima žao u početku da ostave malu bebu u sobi da spava sama, kada postane starija, verujte, bićete sami sebi zahvalni.

5. Držite se rutine

Kada je vreme za spavanje uvek se pridržavajte iste rutine. Ako vam odlazak na spavanje počinje sa kupanjem i pranjem zuba, neka vam to uvek bude tako kako bi dete znalo da je vreme za san. Ako pre spavanja detetu čitate knjigu, čitajte je tiho i uspavljujuće bez glasnih zvukova.

6. Trik sa maramicom

Razne su metode uspavljivanja malih beba, pa vredi pokušati i ovu:

7. Hranjenje u snu

Treba li novorođenče buditi po noći da bi ga nahranili ili ne večno je pitanje roditelja na koje ima puno različitih odgovora? Ako želite da hranite bebu, ali ne želite da se budi po noći onda je jednostavno nahranite u snu. Bilo da dete dojite ili hranite na bočicu tokom spavanja mu ponudite mleko i budite nežni kako se ne bi probudilo.

Football news:

Brugge forward Dennis on goal for Zenit: I said that I only score grandees, but it was a joke
PSG defender Kimpembe Pro 1:2 with Manchester United: We can only blame ourselves
Lopetegui Pro 0:0 with Chelsea: Sevilla showed a good team game
Rashford on victory over PSG: Manchester United now have a strong position in the group
Nagelsmann victory over Istanbul: Not fully satisfied with the game Leipzig was fatigue, not the most effective pressure
Goalkeeper Brugge Croat about 2:1 with Zenit: We proved that we should not be considered outsiders of the group
Manchester United won again in Paris with a late Rashford goal. An unexpected hero - a 22-year-old reservist who has not been on the field since December 2019