logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

AUTO-PUTEM DO JADRANSKOG MORA ZA TRI EVRA, PUT NIKAD KRAĆI! Crnogorci napravili ČUDO - za samo jednu stopu mosta Moračica utrošeno ČAK PET HILJADA KUBIKA BETONA!

- Još nije preciziran tačan iznos putarine, a iznosiće od osam do 12 centi po kilometru. Konačnu odluku o iznosu putarine doneće Vlada - kazao je Mujević i dodao da Vlada ima vremena da u narednih godinu dana precizira tačan iznos.

barboljare.me

On smatra da će se najverovatnije ići na nižu tarifu od osam centi po kilometru.

- Po toj tarifi za prolaz prioritene deonice od Smokovca do Mateševa plaćaće se putarina od tri do tri i po eura -  rekao je Mujević.

Prema njegovim rečima najverovatnije će državni "Monteput" naplaćivati putarinu na auto-putu.

- Za sada je opredeljenje Vlade da 'Monteput' obavlja naplatu putarine i kompletno održavanje auto-puta, ali čekamo usvajanje Zakona o putevima, nakon čega će to biti precizirano -  saopštio je Mujević.

MILOGORSKA VOJSKA OD AMERA DOBIJA NEŠTO ŠTO NIKO U EVROPI NEMA! To je nagrada za lojalnost i za to što šalje vojnike na Kosovo, u Avganistan...

Smatra da "Monteput" ima potencijal za održavanje auto-puta.

- Mi imamo i potencijala i iskustva za održavanje auto-puta i već pravimo određene pripreme. U narednom periodu ćemo kupiti i opremu neophodnu za održavanje auto-puta - kazao je Mujević i dodao da će sredstva za nabavku opreme izdvojiti iz dobiti kompanije za ovu godinu.

barboljare.me

Sredinom oktobra završen je most "Moračica" na autoputu Bar-Boljare.

Reč je o jednom od najvećih objekata i simbolu budućeg auto-puta Bar- Boljare. Za samo jednu stopu mosta utrošeno je oko pet hiljada kubika betona, u kompletan most ugrađeno je oko 15 hiljada tona železa.

(VIDEO/FOTO) INFORMEROVA PATROLA NA KORIDORU 10! Sve je spremno za sutrašnje otvaranje ISTOČNOG KRAKA, a pogledajte KAKO OVA DEONICA IZGLEDA!

Most "Moračica", nazvan po koritu Morače iznad koga je građen, visok je 175 metara i dug 960 metara.

Krajnji rok za izgradnju prve deonice autoputa je 30. septembar 2020. godine. 

Themes
ICO