Serbia

Баку и Јереван сагласни да не гађају цивиле у зони сукоба око Нагорно-Карабаха

Шефови диломатија Јерменије и Азербејџана Зохраб Мнатсакањан и Јејхун Бајрамов сагласили су се на састанку који је након шест сати завршен у Женеви да неће намерно гађати цивиле и цивилне објекте у зони сукоба око Нагорно-Карабаха, саопштили су копредседавајући Минске групе.

Договорена је и размена тела погинулих, као и објављивање спискова заробљеника у року од недељу дана, с циљем могуће размене, навели су изасланици из Русије, Француске и САД.

У саопштењу се наводи да су се стране сагласиле да ће доставити коментаре и питања у вези са могућим механизмима за верификацију примирја, у складу са изјавом из Москве од 10. октобра.

Напомиње се да су се након састанка у Женеви 30. октобра стране договориле да предузму бројне хитне мере, без обзира на прекид ватре и друге обавезе.

Најгоре борбе у претходних више од 25 година у Нагорно-Карабаху, области у Азербејџану с већинским јерменским становништвом, побудиле су страх од већег рата који би могао укључити и Русију и Турску, савезницу Азербејџана.

Такође садашњи сукоб представља претњу за цевоводе који нафту и гас преносе из Азербејџана на светска тржишта, оцењује Ројтерс.

Football news:

Tebas on PSG and Manchester City: they pay their salaries from oil and gas, not from their income. Because of them, salaries increased by 15%
Cheryshev did not train with Valencia. The club reported a case of coronavirus in the team
Vedomosti launches a sports website with a focus on the business side. The print version will also be
Conte that he would be fired before Christmas: If so, it will only be because I deserve it
Marcelo Bielsa: Maradona was an artist. He will remain our idol
Day will miss 2 months due to an ankle injury. He is Everton's best assistant
Pierre-Emerick Aubameyang: Arsenal hope to surprise the world. The main problem is the lack of goals, we solve it