Serbia

BILO JE ILI ON ILI JA! Crnogorka koja je tegom smrskala glavu partneru tvrdi da se branila i spasavala ŽIVOT

Za kraj nedelje zakazano je i ispitivanje prvih svedoka. U međuvremenu sudski veštak Zoran Stanković završio je veštačenje povreda Sanje R. i izveštaj uputio nadležnom tužiocu. Njoj je pomoć ukazala lekarska ekipa istog jutra kada se dogodio zločin, a pregledana je i u Urgentnom centru.

- Devojka je imala vidljive povrede po vratu i telu. Bila je pretučena. Njoj se na teret stavlja da je udarila Aleksandra u glavu i usmrtila ga. Rezuiltati obudkcije njegovog tela, međutim, još se čekaju. Ne zna se sa sigurnošću da li je taj udarac neposredni uzrok njegove smrti ili nešto drugo. Tokom uviđaja u stanu je pronađen alkohol, ali i razni narkotici, pa i kokain - tvrdi izvor Novosti.

Više javno tužilaštvo istražuje da li je muškartac možda pod dejstvom alkohola i narkotika nasrnuo na devojku. On je odranije poznat policiji kao narko-diler, ali i kao čovek koji je imao razne sukobe sa zakonom. Zbog toga je pre nekoliko godina i promenio identitet.

foto: Jelena Rafailović

Obadić je, da podsetimo, pronađen mrtav 18. jula u iznajmljenom stanu u Deligradskoj ulici, u samom centru Beograda. Komšije su pozvale policiju kada su na terasi ugledale krvavu i izbezumljenu devojku kako doziva u pomoć. Policija i vatrogasci su na silu ušli unutra i zatekli muškarca na podu, u lokvi krvi. Svuda po stanu su stvari bile ispreturane, što samo svedoči o sukobu i haosu koji je prethodio tragediji.

- Čuli su se tupi udarci i ženski glas koji je zapomagao - ispričale su komšije. Pred zoru, kao da je vika dostigla vrhunac. Iznenada je sve utuihnulo.

Aleksandar se ranije zvao Veseljko Okuka, zvani Oki. Okuka je više puta hapšen zbog otmica i mučenja devojaka, a u Republici Srpskoj je desetak godina bio tražen i zbog ubistva.

foto: Jelena Rafailović

Okuka je uhapšen oktobra 2009. u Beogradu pod sumnjom da je oteo i na silu držao maloletnu M. R. (17), koja se, inače, kako je objavljeno, bavila prostitucijom. Posle nekoliko dana devojka je uspela da pobegne i zatraži pomoć. Tokom pretresa stana policija je kod Okuke pronašla pored pištolja i koilogram različitih narkotika. 

Dok je Okuka bio pod istragom zbog ovog zločina, saznalo se da mu to nije prvi put da otima i maltretira žene. Ispostavilo se da je hapšen i u hrvatskom gradu Crikvenici u julu 2008. godine, jer je vezao i tukao nevenčanu suprugu 27-godišnju Riječanku. Republika Srpska raspisala je za njim, zna se samo da je tražen zbog ubistva počinjenog u Sarajevu još pre rata devedesetih, ali nema informacija koga je likvidirao i zašto.

Kurir.rs/Novosti

 Foto Jelena Rafailović

Football news:

Atletico are close to renting Torreira from Arsenal with a buy-out option. They believe that the Party will remain
Barcelona have bought a new Dani Alves. Meet Sergino Dest
Milan bought a striker Bodo-Glimt Gauge. Player scored them in the Europa League last week
Barcelona announced the transfer of desta. Compensation - 400 million euros
Inter want to rent Alonso from Chelsea
Adrian: Klopp is the captain of our ship. He is like a father to all Liverpool players
Bayern's super Cup experiment: flick used three different schemes and Kimmich as the ten. Not everything worked