Serbia

"BOL AZERBEJDŽANA JE NAŠA BOL" Turska preti Jermeniji OSVETOM!

Ankar je podsetio da je nakon "provokacije jermenske vojske" na granici sa Azerbejdžanom turski lider Redžep Tajip Erdogan razgovarao sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim. Šef turskog vojnog resora je obećao da će zbog poslednjih događaja biti preduzete sve potrebne mere.

- Odlučno osuđujemo podli napad na Tovuski region Azerbejdžana. Bol Azerbejdžana je naša bol. Pogibija azerbejdžanskih vojnika neće ostati bez odgovora - zapretio je Akar.

Turska je više puta izrazila podršku Azerbejdžanu zbog zaoštravanja konflikta sa Jermenijom. Između ostalog, turska vojska je saopštila da je spremna da podrži azerbejdžansku stranu protiv Jermenije.

Oružani sukobi koji su počeli 12. jula na jermensko-azerbejdžanskoj granici nastavljaju se četvrti dan zaredom u graničnim regionima - Tovuskom i Tavuškom, koji se takođe graniče sa Gruzijom i nalaze se nekoliko stotina kilometara od nepriznatog Nagorno-Karabaha, gde je situacija trenutno mirna.

Brojne zemlje i međunarodne organizacije pokazale su zabrinutost zbog sukoba Azerbejdžana i Jermenije i pozvale strane na dijalog. S tim u vezi, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pozvao je ranije Baku i Jerevan na momentalni prekid vatre i da pokažu suzdržanost imajući u vidu preuzete obaveze.

Sukob između Azerbejdžana i Jermenije

Sukob između Azerbejdžana i Jermenije je počeo u februaru 1988. godine, kada je autonomna oblast Nagorno-Karabah (NKAO) objavio o izlasku iz Azerbejdžanske SSR. U septembru 1991. godine u centru ove oblasti u Stepankerteu objavljeno je o uspostavljanju Nagorno-Karabahske Republike (NKR).

Football news:

Maurizio Sarri: Juve are happy to have won perhaps the most difficult championship in the history of Serie A
Aubameyang is close to extending his contract with Arsenal until 2023
Rodri: Hazard is one of the best players in the world
We hit the Manchester United check for Alexis Sanchez: one goal – 11 million euros, a minute of playing time-20 thousand
Pep Guardiola: if Manchester City want to win the Champions League, they need to improve their defensive performance
The Premier League clubs voted against 5 substitutions next season
City has fought back from UEFA and is ready to update: Pep has 300 million on transfers, Ferran Torres and ake have already been taken, and Coulibaly is on the way