logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

BRAVO, SVETSKI ŠAMPIONI! Sedam medalja za Srbiju u girevoj sportu!

Pored Najvirta zlato su za Srbiju osvojila i dva pripadnika žandarmerije Zoran Ikić i Željko Jankanj, dok je zlato i srebro u ženskoj konkurenciji osvojila Branislava Krcunović.

Reprezentativci Srbije Vukašin Blažić, Željko Jankanj, Nemanja Najvirt i Jordan Rajković osvojili su u ekipnom plasmanu i bronzanu medalju u štafeti u disciplini long cycle 2x24 kg i našli se iza reprezentativaca Rusije i SAD-a.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo u girevoj (Kettlebell) sportu 2019. u Novom Sadu održano je od 6. do 10. novembra, i prvo je te vrste koje je organizovano u Srbiji. Na ovogodišnjem prvenstvu učestvovalo je preko 30 reprezentacija zemalja iz celog sveta sa više od 500 takmičara a Srbiju je predstavljalo 11 reprezentativaca.

Kurir sport / Blic 

Themes
ICO