Serbia

Британски министар спољних послова клекао би једино пред женом и краљицом

Британски министар спољних послова Доминик Раб сматра да клечање пред неким, које често користе јавне личности у знак подршке покрету „Животи црнаца су важни”, представља симбол покоравања и подређености и да би то радио само пред женом и краљицом.

Он је изјавио да не би следио пример фудбалера и других јавних личности које то раде у знак подршке покрету у борби против расизма, и додао да је то ствар личног избора, преноси Танјуг писање „Скај њуза”.

„Разумем овај осећај фрустрације и немира који покреће покрет 'Животи црнаца су битни'. Чини ми се да је клечање симбол потчињености и подређености, а не као ослобођење и еманципација. Али разумем да се људи осећају другачије због тога, па то је ствар личног избора”, рекао је Раб.

Члан Лабуристичке странке Деквид Лами реаговао је на Рабову изјаву оценивши да је она „увредљива и срамотна” за једног министра.

„Уколико људи желе да клекну то је њихов избор и поштујем га. Морамо сви да се удружимо да би смо се изборили са дискриминацијом и друштвеном неправдом”, рекао је Лами.

Football news:

Zinedine Zidane: if the referee gives a penalty, it means it is a penalty
Lizard on the criticism of VAR: In Real life, they don't pay attention to conversations outside the team
Real need to score 5 points in 3 rounds to win La Liga
Gasperini about the 1/4 final of the Champions League: the Match with Juventus is an imitation of the games with PSG
Courtois played 18 dry games in the La Liga season. Real's record is one game away
Real Madrid won the 8th victory in a row and does not miss 5 matches
There was hardly any contact, and even outside the penalty area. Ex-member of Barca's Board of Directors about real's penalty