Serbia

ĆOSIĆA JE PREKO NARKO-BOSA ISPLATIO RAMUŠ?! Da li je 249.862 evra direktoru TV N1 UPLATILA HARADINAJEVA 'VLADA'

Ćosić je od januara 2018. do marta 2019. godine u ratama na račun svoje firme 'Ki konekšen' od Ulajeve kompanije 'Gener 2' dobio ukupno 249.862 evra. Zanimljivo je da je neposredno nakon poslednje isplaćene rate, 'vlada Kosova' gotovo istovetnu sumu uplatila Ulajevoj kompaniji!

Dizali keš

Kako kaže naš sagovornik, upućen u čitav slučaj, sve ukazuje da je Baškim Ulaj Ćosiću samo prosledio pare od 'vlade' Ramuša Haradinaja.

Veleobrt

Ovo naročito dobija na težini ako se zna da su se Ćosić i N1 posebno isticali u optužbama na račun vlasti u Srbiji u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
Marko Matić, 'Antidot'

- Jugoslav Ćosić je novac na račun svoje firme dobio od firme 'Gener 2'. Međutim, ubrzo nakon poslednje rate koja mu je uplaćena od te firme, njoj je 'vlada' Kosova uplatila skoro identičnu sumu novca. Razlika je samo u nekoliko stotina evra, čisto da ne bude previše očigledno. Zanimljivo je i da su Ćosić i njegova sestra Sanja dizali taj novac u gotovini. Ko zna gde su i kome sve nosili tolike novce... - objašnjava naš izvor, dodajući da će uskoro u javnosti isplivati i dokumenti i dokazi koji potpuno potkrepljuju ova saznanja.

Komentarišući nova otkrića o mogućoj povezanosti direktora N1 i 'vlade' u Prištini, Mario Spasić iz Saveta za monitornig ističe da je važno otkriće da je Ćosić povezan sa albanskom 'vladom' u Prištini.

- Ova povezanost nam dovoljno govori o Ćosićevoj objektivnosti prema društvenim i političkim prilikama. Nisam pobornik toga da se radi o izdaji, ali mislim da mora da se utvrdi za kakve poslove je Ćosić primio ovoliki novac. Potpuno je jasno da on sprovodi medijsku politiku tzv. vlade Kosova i sada je jasno zašto se napada predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zašto se Ćosićevi novinari ponašaju kao uličari i zašto se konstantno laže - naglašava Spasić.

Plata za hajku

Marko Matić, urednik antikorupcije mreže 'Antidot', kaže da ova afera sada dobija sasvim drugi oblik.

- Ako se potvrde informacije da je prištinska 'vlada' pravi izvor novca koji je uplaćen Ćosiću, onda ovaj slučaj dobija sasvim novu dimenziju, koja je mnogo ozbiljnija od pukog pranja novca. Prikrivanje izvora jasno ukazuje i na skrivanje namene uplate, a to opet govori da ta namena nije ni zakonita niti dozvoljena, jer u suprotnom ne bi postojao razlog njenog skrivanja. Ovo naročito dobija na težini ako se zna da su se Ćosić i N1 posebno isticali u optužbama na račun vlasti u Srbiji u slučaju ubistva Olivera Ivanovića i drugih osetljivih slučajeva - zaključuje Matić.