Dragan-Covic-i-Milorad-Dodik-u-setnji-Foto-D-BOZIC Foto: Dejan Božić / RAS Srbija

Predsednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je danas u Sarajevu da je, što se njega tiče, davno bilo vreme da strane sudije odu iz Ustavnog suda BiH.

– Kako ćemo do toga doći, treba konsenzus, dogovor, to je Ustav BiH – traženje zajedničkog rešenja – rekao je Čović novinarima.

Govoreći o današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, Čović je rekao da je sastanak dogovoren pre 10 dana i da će iduće sedmice imati sastanak sa predsednikom SBB Fahrudinom Radončićem, te da se dogovara sastanak i sa SDA.

– Mislim da je ova situacija takva da trebamo kao partneri koji čine vlast na nivou BiH sesti, razgovarati, pojasniti neke stavove da ne bi komunicirali putem medija – istakao je predsednik HDZ.

Bakir Izetbegović, predsednik SDA i zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, komentirajući najavljeni sastanak Dodika i Čovića rekao je ne smatra da će lider HDZ pratiti Dodika.

-Videćemo da li se varam. Mi ćemo braniti ustavnopravni poredak BiH i vladavinu zakona. Bilo je kriza i sve krize su rešene - rekao je on i dodao da se nada “reakciji međunarodne zajednice i Tužilaštva BiH”.