Ivica Dacic 2 foto Tanjug Rade Prelic Foto: Rade Prelić / Tanjug

Poslušajte vest preko audio fajla

Lider SPS Ivica Dačić kaže da je krizno vreme - ulične demonstracije, nasilje, prilika da predsednik Aleksandar Vučić vidi ko bi ostao uz njega i kada bude teško.

Dačić je rekao da pitanje formiranja Vlade nije pitanje za njega, ali da je Vučić imao priliku sada da vidi kakav je ko i da se prave vrednosti kod ljudi vide u teškim vremenima.

- Krizni menadžment, odnosno upravljanje državom u krizi i upravljanje sobom u krizi je važna stvar. On (Vučić) je mogao da vidi i da pretpostavi ko će ostati uz njega i kad bude teško. Kada je lepo, kada je stranka jaka i na vlasti, ne možete da dođete do prvih redova u sali na skupovima. Kada je teško, isprazne se prvi redovi - kazao je Dačić za TV Hepi.

Takvo iskustvo, kako je rekao, imala je stranka koju vodi. Video je kako su se posle 5. oktobra ispraznili prvi redovi u salama, pobegli su i ograđivali se od Slobodana Miloševića pojedinci koji su ga najviše zloupotrebljavali.

- Vučić dobro zna ko mu se javio i ko ga je podržao, a nije čekao da vidi šta će da se desi - rekao je Ivica Dačić.

Ističe da su Vučić i on svojevremeno zvali predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana tokom neuspelog puča i da nisu čekalli da vide ko će da pobedi. Zbog toga su, kako je rekao, odnosi dve zemlje na višem nivou.