Serbia

Danijela Štajnfeld detaljno o mislima o samoubistvu: "Neko je pozvao policiju...uradili su sve DA ME VRATE NAZAD!"

"Kad sam pravila film, najviše sam se plašila toga što oktrivam i svoje pismo o samoubistvo. To su bili čudni i teški dani za mene.", kaže glumica Danijela Štajnfeld u svojoj ispovesti.

Naime, Danijela Štajnfeld koja je u fokmu "Isceli me" otkrila da je silovana od strane moćnog filmadžije, ispričalaje nedavno da je počela da planira samoubisvo, a da je pronađena njena oproštajna poruka. Najbliži prijatelji su učinili sve da je vrate.

Danijela Štajnfeld Foto: Dejan Živančević / RAS Srbija
Danijela Štajnfeld

- Nakon što je pronađena moja oprođštajna poruka neko je pozvao policiju. O tome su ubrzo saznali moji prijatelji u Njujorku i uradili su sve da me vrate nazad. I to je bilo teško. Bili su zabrinti jer su uvideli da nisam bezbvezdna za samu sebe. Iz tog razloga sam počela da živim sa najbližim priajteljima - ispričala je Danijela Štajnfeld za "Gloriju".

Ona je istakla i da je imala probleme sa nesanicom, te da je išla na terapije.

- Kroz terapiju sam naučila kako da se ponašam u određenim situacijama, kada treba kako da dišem, meditiram i smirim sebe. Patila sam od nesanice i to mi je predstavljalo veliki problem. Morala sam od nje da se lečim. Ogromnim i stalnim radom na sebi došla sam do toga da sam prevazišla sve psihološke i emotivne poteškoće i nperavdu zašto mi se to desilo i zašto ne postoji društvo koje će me podržati. Nisam znala da li će mi ikad biti bolje, što ne zna većina žrtava silovanja - rekla je Danijela.

Njoj je tokom čitavog procesa bilo veoma teško da o svemu priča sa najbližima.

- Bilo mi je teško, bila sam u beznađu, razmišljala sam da ako to kažem roditeljima i oni će se osećati beznadežno. Bila sam slomljena iznutra, tada nisam znala da li ću ikada biti dobro, da li ću ikada biti dobro, da li ću ikada imati sebe nazad, kako da se zacelim. To što sam izgubila ne može se nadoknaditi kažnjavanjem počinioca. Osudom može svašta da se nadoknadi i postoji ljudska potreba da se osude kriminalci, ali meni to ne bi pomoglo da se zacelim - kaže glumica i dodaje:

- Bilo je mnogo bolno. Ja to proživljavam i sa da kada sam se vratila u Srbiju i kada sam se javila priajtlejima i kolegama. Najteže je kada bližnjima otkrijete šta vam se desilo jer znate da ćete time i njima prouzrokovati bol. To zašto nastaje beznađe kada se drugima saopštava priča o zlostavljanju bio je motiv zbog kog sam napravila film. Htela sam za sebe, za svoje najbliže i za svet da pronađem nadu da možemo biti ljudi, humani i mudri. Da podignemo svest, imamo dovoljno empatije i razumemo šta se dešava sa nama kada smo nipodaštavani.

VIDEO: Sjaj i tuga čuvene lepotice

Football news:

Naumov about the defeats of Zenit, Loko and Krasnodar in the RPL after the Champions League: Lack of professionalism in the players and the ability of the coaches
Ronaldo violated the coronavirus Protocol. An investigation is underway. Italian sports Minister on the departure of the player from Turin
Sports Director of Khimki about 2:0 with Rostov: We proved that we are a team and can win on the road
Jaka defeated Arsenal and Leicester did not create anything except the goal. We will try to take points from Manchester United
Pirlo about 1:1 with Verona: Juve do not need a slap in the face to Wake up and play intensely
Everton and Liverpool in the top 2 at the end of the round in the Premier League for the first time in 27 years
Arteta about 0:1 with Leicester: I Don't know why the hell our goal was canceled. It is difficult to create space when 10 people are sitting behind the ball line