PEDESETOSMOGODIŠNjI M. V. i njegov šesnaestogodišnji unuk zadobili su u subotu oko ponoći višestruke povrede nanete nožem u obračunu koji se između njih dogodio u porodičnoj kući u Partizanskoj ulici u Aleksincu. Oni su odmah prebačeni u niški Klinički centar, a kako saznajemo, nisu u životnoj opasnosti.

- Maloletniku su odmah sanirane rane, te je pušten na kućno lečenje, dok je stariji muškarac upućen na Maksilofacijalnu hirurgiju gde je zbrinut. Trebalo je da ostane u bolnicu, ali je odbio pa je na lični zahtev pušten kući - kažu u KC Niš.

Policija je potvrdila događaj u Aleksincu i istakla da je uviđaj obavljen, da je obavešteno Više javno tužilaštvo u Nišu, te da se intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja, a kako saznajemo, ovaj incident se ne dovodi u vezu sa nedavnim napadom na predsednika ženskog rukometnog kluba Aleksinac Nenada Đurića.

Područje Aleksinca je u poslednjih sedam dana bilo poprište razbojništva, ubistva u pokušaju i krvave tuče.

Najpre su razbojnici u selu Mozgovu pretukli članove domaćinstva Miroslava Obradovića i opljačkali ih uzevši im zlato u vrednosti od pola miliona.

PROČITAJTE JOŠ - UŽAS U NIŠU: Izbo devojku zbog navodnog duga njene majke, popio otrov, pa preminuo! (FOTO)

Zatim je usledila krvava drama kada se 13. septembra kod Sportske hale u Aleksincu kada je dvadesetjednogodišnji Ivan K. nožem izbo Nenada Đurića. Policija je uhapsila krivca za ovaj napad i njemu je određen pritvor u trajanju od 30 dana.

STRAH ZA BEZBEDNOST

ZBOG učestalih nasilja u gradu, Aleksinčani strahuju za bezbednost.

- Sve češće su hronike iz Aleksinca. Naravno da smo uplašeni kad nismo bezbedni u sopstvenom gradu. Policija privede nasilnike, ali oni odmah budu pušteni da se brane sa slobode i samo nastave da rade sve što i do sada. To je strašno, pod hitno treba stati na put svemu tome - kaže Aleksinčanin Marko S.