Serbia

DIVLJANJE TURSKIH NACIONALISTA U LIONU: Vikali alahu akbar i GDE SU JERMENI! Usred Francuske urlali OVO JE TURSKA (VIDEO)

Pripadnici „Sivih vukova“, turske ekstemističke grupe, izašli su u sredu uveče na ulice predgrađa Liona, nakon što su Jermeni, demonstranti, navodno povredili nekoliko Turaka ranije tog dana.

Francuski Nezavisni sindikat policijskih komesara objavio je da je 150 pojedinaca učestvovalo u „kaznenoj ekspediciji i potrazi za Jermenima“ u naselju udaljenom 35 kilometara od Liona. Snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju kako grupa ljudi viče i maše turskim zastavama.

Na jednom snimku se čuje kako masa uzvikuje „Alahu akbar“, „Gde su Jermeni?“ i „Je**š Jermeniju, je**ćemo vas“, preneli su francuski mediji. MNogi su vikali i "Ovo je Turska", usred Francuske.

Prethodno, stotine Jermena blokirale su auto-put A7 koji povezuje Lion i Marsej, tokom protesta zbog vojnih akcija Azerbejdžana i Turske u Nagorno-Karabahu. Kasnije su izbile prepirke, a turski mediji tvrde da je putnicima, od kojih su neki državljani Turske, zabranjen prolaz.

Kurir.rs/Sputnik

Football news:

Liverpool and Porto broke into the Champions League play-offs - there are already 8 teams. Which ones? And who is about to be added to them?
Now Liverpool are also without Alisson. The group was won by his 22-year-old substitute with 0 minutes in the Premier League and the Champions League
Diego Simeone: In three games where there were draws, we deserved more
Conte on victory over Gladbach: We beat the group leader and are still alive
Klopp on the victory over Ajax: One of the most important matches of the Champions League in my time at Liverpool
Llorente on the draw with Bayern: we Feel anger and rage. A last-minute penalty leaves a bad taste
Jordan Henderson: aware of Liverpool's injury problems, but there is a sense of unity in the dressing room