Serbia

"Đoković je imao dobru nameru, Kirjosa ne poštujem kao ljudsko biće"

Bivša britanska teniserka Anabel Kroft stala je u odbranu Novaka Đokovića i kritikovala Nika Kirjosa.

Photo by Scott Barbour/Getty Images

Photo by Scott Barbour/Getty Images

Britanka je govorila o napadima Nika Kirjosa na kolege zbog, prema njegovom mišljenju, neodgovornog ponašanja tokom pandemije koronavirusa.

Kirjos se nedavno povukao sa US opena i usput "bocnuo" kolege o kojima je i ranije negativno pričao – Đokovića, Dominika Tima, Bornu Ćorića...

"On je zauzeo poziciju moraliste i jako često ga možemo čuti, a ja bih rekla da je on nestvarno bezobrazan i zloban prema određenom broju svojih kolega. On je redovno napadao Đokovića i Tima, a nedavno sam videla da je Bornu Ćorića nazvao maloumnim i najdosadnijim igračem za gledanje", rekla je Kroft za "talkSPORT".

Kroft je Kirjosa nazvala zlikovcem.

"On je veoma razgovetan i to što radi privlači mnogo pažnje. On je sebe, na neki način, pretvorio u lošeg momka, u zlikovca, a sada pokušava da bude moralno iznad svih... Moram da kažem da posle svega što je uradio ja sigurno neću biti ta koja će poštovati to što sada radi"
, dodala je Kroft i nastavila:

"Ne znam odakle je snimio taj video, gde god da je u Australiji, a mogu da razumem ako je on tamo a tamo je dosta loša situacija (sa koronavirusom). Oni su u karantinu, policijski čas je od 20.00, pa je možda odustao od US opena zbog naroda u Australiji".

Pedesetčetvorogodišnja Kroft je Kirjosa obeležila i kao lošu osobu.

"Na kraju krajeva ja njega ne poštujem kao ljudsko biće zbog toga kako se ponaša na terenu, tako da mi je teško da ga slušam kako priča o tome o čemu je pričao", jasna je Kroft.

Britanka je govorila i odogovornosti za sve što se desilo na Adrija turu.

"Verujem da je (Novak) pokušavao da uradi ispravnu stvar. Želeo je da vrati tenis pred publiku i tada u Srbiji nije bilo mnogo slučajeva (zaraženih), ali mislim da se na društvenim mrežama moglo videti kako oni plešu u klubovima, skidaju majice i grle se, kao što su se naravno grlili i na terenu. Stvari su zbog toga postale loše, neki igrači su bili pozitivni, kao i on, uz svoju ženu",
rekla je Kroft i zaključila:

"Ali, ja verujem da je imao dobru nameru. Vlada Srbije mu je rekla da je okej da organizuje turnir, a on je, jelte, malo prenaglio i to je sve loše uticalo na njegov imidž".

Football news:

Neymar owes 34.6 million euros to the Spanish tax service
Bayern are hunting for a 1.63-foot defender. He ran away to Brighton from Chelsea to play
PSG are Interested in Diego Costa. Atletico is ready to release the striker and sign Cavani instead
Lampard on the altercation with Mourinho: noted that he spoke to the referee more often than to his players. Jose and I get along well
Ronald Koeman: It is good that Messi called for unity. I hope it will be calmer now
Football is a canvas. Beautiful monologue by Daniil Chalov, who came up with a form for Vitebsk in the style of Suprematism
Hazard has a muscle injury. He may miss 3-4 weeks