Foto: Srpska liga

Kako je saopšteno, Srpska liga po ko zna koji put izražava zabrinutost i oštro osuđuje progon porodica političara, ma iz koje stranke oni dolazili.

„Poslednje u nizu je ono što se dešava sa porodicom Dragana Đilasa. Pretnjama smrću koje su njima bile upućene na Fejsbuku nema mesta u našem društvu i državi“ – naveo je Đurđev.

Đurđev je istakao da napadi na Đilasovu suprugu i decu imaju za cilj da unesu strah i nemir u njihovu porodicu.

,,Svi mi koji se bavimo politikom znamo koliko je teško sačuvati porodicu od očiju javnosti. Nažalost, ovakve stvari se prečesto dešavaju u našoj zemlji. Previše je onih koji smatraju da mogu na nekoj društvenoj mreži napisati najstrašnije uvrede ili pretnje i za to proći nekažnjeno“ – rekao je Đurđev.

On je pohvalio rad pripadnika MUP-a koji su pronašli osumnjičenog i priveli ga licu pravde.

Takođe, napomenuo je da ovom prilikom želi da pošalje poruku svim svojim kolegama da, kada je reč o zaštiti članova porodice političara, svi moraju imati isto mišljenje.

,,Kada su napadali članove porodice predsednika Aleksandra Vučića Srpska liga je bila među prvima koji su to oštro osudili i ukazali na to da će tolerisanje takve prakse od strane nekih dovesti do slične situacije u budućnosti. Nažalost, to se sada ponovilo u slučaju Dragana Đilasa. Hajde da svi radimo na tome da takve stvari postanu prošlost u Srbiji“ – zaključio je Đurđev.