Serbia

EKSKLUZIVNO! DEVOJČICA KOJA IGRA DARU OTVORILA DUŠU: Na snimanju sam shvatila sve strahote Jasenovca!

Glavna junakinja filma "Dara iz Jasenovca" Biljana Čekić (13) kaže da je tek na snimanju shvatila kakve strahote su se dešavale u ustaškom "logoru smrti" tokom Drugog svetskog rata. Ova tinejdžerka iz Kozarske Dubice u novom ostvarenju Predraga Gage Antonijevića igra Daru, desetogodišnju devojčicu koja sa majkom i dva brata preživljava pakao u logorima Jasenovac i Stara Gradiška.

Vatreno krštenje

printscreen You Tube Studio B

Biljana kaže da je na snimanju ratne drame saznala sve o monstruoznim zločinima koje su ustaše činile nad nevinim ljudima.

- I pre početka snimanja filma slušala sam o Jasenovcu i donekle bila upoznata šta se tamo dešavalo. O tome smo učili i u školi i znala sam da je dosta dece bilo u logoru. Međutim, nisam baš znala kako su zarobljenici mučeni u tom logoru. O tim strahotama sam saznala tek kada sam počela da snimam film - počinje priču devojčica koja je prvi put stala pred kamere u ovom ostvarenju.

Film "Dara iz Jasenovca" obiluje teškim scenama, pa smo upitali Biljanu šta joj je najteže palo na snimanju.

- Postoji jedna scena u logoru, kada moja junakinja drži u krilu svog mlađeg brata, grli ga i govori mu koliko ga voli. To je jedan veoma emotivan trenutak i bilo mi je baš teško da glumim - priča mlada glumica i dodaje da bi i ona, poput svoje heroine, sve učinila za najmilije:

- Imam brata i sestru, i verujte mi da bih sve uradila za njih. I ja bih svoje čuvala i pazila kao Dara, da se nađem u takvoj situaciji.

Audicija u školi

Printskrin video

Biljana je glavnu ulogu dobila sasvim slučajno, tako što su producenti došli u njenu školu u Kozarskoj Dubici.

- Nastavnica nam je jednog dana podelila papire sa pozivom na audiciju i rekla nam je da se prijavi ko god želi. To mi je delovalo veoma zanimljivo, pa sam popunila formular. Bila sam presrećna kada sam saznala da sam dobila glavnu ulogu. Nisam mogla da verujem da su od toliko dece baš mene izabrali - kaže talentovana devojčica, koja je posle snimanja "Dare iz Jasenovca" odlučila da gluma bude njen životni poziv:

- Nikad ranije nisam planirala da se bavim glumom, ali sada to definitivno želim.

Film "Dara iz Jasenovca" je prvi srpski film koji je nominovan za prestižnu nagradu Zlatni globus, i to u svim kategorijama! Ovo maestralno ostvarenje Gage Antonijevića biće i naš kandidat za američkog Oskara.

Priželjkujem Zlatni globus

Biljana se nada da će nagrada Zlatni globus za najbolju žensku ulogu završiti u njenim rukama.
- Jako bih želela da odem u Los Anđeles i osvojim taj Zlatni globus. Volela bih da prošetam crvenim tepihom rame uz rame sa holivudskim zvezdama - kaže glavna junakinja "Dare iz Jasenovca".

Football news:

Mourinho on the double Ntombela: He's very creative. One of those who knows how to sharpen the game
Atalanta and Sevilla have agreed on the transfer of Gomez. The midfielder will fly to Spain on Tuesday
Laporta on Messi at PSG: I read that they have losses. We need to discuss what deals they can afford
PSG offered Ramos a contract for 45 million euros for 3 years (Onda Cero)
Nacho tested positive for the coronavirus. He was in contact with the patient earlier
Bale scored in the FA Cup for the first time since 2013. He has 4 goals in 13 games at Tottenham
Frank Lampard: I didn't have enough time to take Chelsea to the next level