Serbia

Evo kako da razlikujete "LAŽNO" od "PRAVOG" MASLINOVOG ULJA! Obratite pažnju na detalje!


KLASIČAN BEZOBRAZLUK! Postupak putnika koji je sedeo iza ove žene u AVIONU SVE JE RAZBESNEO! (foto)

Lažna maslinova ulja često sadrže betakarotene i malo hlorofila, a rade se tako da se te sastojke najčešće dodaje nekom jeftinom biljnom ulju. Drugi način kopiranja ovog ulja je zapravo njegovo razređivanje sa biljnim uljem - što je naravno još uvek loše, ali barem sadrži ono što verujete da kupujete - dok potpuno lažna imaju samo miris maslinovog.

Evo na šta da obratite pažnju kako ne bi kupili lažno maslinovo ulje:

OVA ČORBA UKLANJA TOKSINE I MASNOĆE IZ TELA! Zdrav obrok pun vitamina! (VIDEO)

1. Nemojte bukvalno shvatati ono što piše na etiketi

Na flaši maslinovog ulja često možemo pročitati "čisto", "prirodno" ili "lagano" - svi su ti pojmovi netačni, a samim tim i besmisleni.


 

pixabay.com

2. Uvek tražite ekstra devičansko maslinovo ulje

Postoje i lažni proizvodi na kojima piše "ekstra devičansko maslinovo ulje", ali su ipak najčešće kvalitetniji od onih koji se nazivaju "čistim maslinovim uljem" ili samo "maslinovim uljem", one su boljeg kvaliteta.

OSUĐENA LAŽNA DOKTORKA! Ubila ženu SILIKONOM koji je kupljen preko INTERNETA, pa pobegla u London!


3. Proverite datum proizvodnje

Ne bi trebao biti stariji od godinu dana.


4. Dobro proučite flašu

Ako je flaša tamna verovatnije je da kupujete pravi proizvod. Uvek izbjegavajte ulje u bistroj, prozirnoj boci a posebno u plastičnom pakovanju, savetuju na StethNews.

5. Potražite ime proizvođača

Etiketa treba da sadrži naziv imanja ili OPG-a, posebno ako je ulje s manjeg gazdinstva gde je proizvođač i vlasnik maslina koje sam presuje i pravi ulje.

Razmislite o svemu ovome sledeći put kada kupujete maslinovo ulje. Nemojte se fokusirati na boju ulja jer može uveliko varirati o vrsti masline, a zanemarite i što na etiketi piše gde je proizvedeno.