Serbia

INTERPOL UPOZORAVA: Kriminalci neće prezati da zarade PRODAJE LAŽNIH VAKCINA PROTIV KORONE!

Iz ove međunarodne policijske organizacije je saopšteno da su izdali globalno upozorenje u 194 zemlje članice ove organizacije uz preporuku da se pripreme za takvu mogućnost i operativno, na terenu i na virtuelnoj mreži.

Upozorenje se takođe odnosi na moguće pokušaje da se putem globalne internet mreže u ponudi nađu lažne terapije koje bi mogle da ugroze zdravlje i živote ljudi.

- Kriminalne mreže takođe će pokušati da utiču na ljude putem lažnih veb stranica i lažnih lekova, što može predstavljati značajan rizik po njihovo zdravlje, čak i život - rekao je generalni sekretar Interpola Jirgen Štok.

Interpol je takođe upozorio vlade, farmaceutske kompanije i logističke organizacije da budu svesni pokušaja kriminalaca da se inflitriraju u lance snabdevanja kovid vakcinama, prenosi RT.

- Neophodno je da organi za sprovođenje zakona budu pripremljeni što je moguće više za ono što će biti napad svih vrsta kriminalnih aktivnosti povezanih sa vakcinom, zbog čega je Interpol izdao ovo globalno upozorenje - naveo je Štok.

Football news:

Gasperini about the Beginning of: He has good technique, but Atalanta needs sharpness in attack. I am sure he will give it to us
The first player bought for cryptocurrency was ex-forward Castilla Barral
Playing on artificial turf is not football. Koeman before the game with Cornell of the 3rd division
The Premier League voted to introduce two substitutions due to concussions
Klopp on 0:0 with Manchester United: Not a disaster, not ideal. There are a lot of good things in the Liverpool game, but no one cares
Ronald Koeman: I hope Messi's suspension will be reduced. I think there is something to challenge
Arsenal have terminated their contract with Sokratis