logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Serbia

Kao u Titovo vreme: Akcijaši grade plažu u Novom Pazaru

Beograd -- Omladinske radne brigade iz Srbije, Severne Makedonije i BiH učestvovaće u Novom Pazaru u radnoj akciji na izgradnji plaže.

Foto: Depositphotos/ollirg06

Foto: Depositphotos/ollirg06

Planirano je da akcija traje do 21. jula.

Predsednica Upravnog odbora Udruženja učesnika omadinskih radnih akcija Srbije Dragana Andrić kaže da će se raditi na uređenju priobalja jezera Gazivode, kako bi se napravila plaža, odnosno novi rekreativno-sportski centar u Novom Pazaru.

Akcija se odvija pod sloganom "Radne akcije za nove generacije" u okviru projekta Saveza udruženja učesnika omladinskih radnih akcija Srbije - SORAS.

Učestvuju dve omladinske brigade iz Srbije i Beograda.

Jednu organizuje Savez udruženja omladinskih radnih akcija Srbije i u njoj su brigadiri iz više gradova Srbije, a drugu brigadu organizuje Udruženje učesnika omladinskih radnih akcija Beograda.

Obe brigade se sastoje od 20 učesnika, i to 16 omladinaca i četiri veterana.

Biće i dve brigade iz Severne Makedonije iz Ohrida ORB "Breg na mladosta" i iz Kumanova ORB "Kumanovski akcijaši", brigada iz BiH iz Lopara ORB "Majevički akcijaši" i samog Novog Pazara ORB "Rifat Škrijel Laki".

Sedmodnevno druženje će mladima omogućiti da se bolje upoznaju, razmene iskustva, zajednički rade na uređenju životne sredine u Novom Pazaru, nauče korisne stvari i dobro se zabave.

Brigadiri će ići na izlete i u obilaske spomenika kulture, takmičiti se u sportskim disciplinama, pohadjati radionice, posećivati muzički festival, ići zajedno u pozorište...

Kragujevac -- Tokom sledeće sedmice proizvodnja "500L" mogla bi da bude završena, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu FCA Srbija.

Beograd -- Novoizgrađena saobraćajnica povezuje Klinički centar Srbije sa saobraćajnom petljom pri isključenju sa auto-puta kod Hitne pomoći.

Pančevo -- Fabrika Utva u Pančevu posle više od 30 godina samostalno pravi avione, "Sovu" za domaće i inostrano tržište i modifikovanu Utvu 75 za Arape.

Beograd -- Dolazak francuskog predsednika u Beograd istakao je i činjenicu da robna razmena dve zemlje od 2013. raste po stopi većoj od sedam odsto.

Beograd -- Početkom meseca u Beogradu je održan sastanak Mešovitog komiteta za raspodelu diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ.

Beograd -- U Srbiji se trenutno modernizuje i popravlja ukupno 402,5 kilometara pruge.

Niš -- Uz subvencije države od pet miliona evra godišnje, "Air Serbia" će leteti iz Niša ka 12 evropskih gradova.

Pančevo -- Nemačka kompanija "ZF" oživela je poslovnu klimu u Pančevu.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO